Дейзи Ланг видя бъдещи олимпийски и световни шампиони по бокс

Дейзи Ланг видя бъдещи олимпийски и световни шампиони по бокс

Еврошампионът Даниел Любенов с наградата за №1 на “Локомотив Сф”

Днес в Пресклуб “България” европейският шампион при юношите Даниел Любенов получи приза за най-добър боксьор на 2017 г. на клуб “Локомотив”. Момчето изпраща една наистина златна година, след като спечели и титлите на три силни международни турнира, както и на републиканското първенство в три различни категории. Наградата на първенеца сред най-добрите на ринга бе връчена от председателя на столичния спортен клуб на железничарите Даме Стойков. Той изтъкна, че именно боксовият клуб е най-добрият сред всички останали с името “Локомотив”. Статистиката е красноречива – за последните 5 години боксьорите са донесли 12 медала от европейски първенства, от които 5 златни, 3 сребърни и 4 бронзови и то в различни възрастови групи, плюс медал от световно първенство. А 2017 г. на езика на цифрите изглежда така: 56 златни, 39 сребърни и 28 бронзови отличия във всички състезания от вътрешния и международния календар.

Наградата на БК “Локомотив” за №2 също отиде в ръцете на европейски шампион – Ергюнал Сабри. Младият талант бе поздравен лично от кмета на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

Европейският вицешампион при юношите Стилян Христов е на трето място в класацията и взе наградата си от ръцете на президента на БФ Бокс Красимир Инински. Той се обърна към отличените боксьори с призив да продължат своя път в големия спорт, да се трудят упорито и да вярват в успеха.

Европейският вицешампион при учениците Красимир Джуров е боксьор №4 за 2017 г. и бе награден от търговския директор на компанията за екипировка “Хома” Валентин Николов. Останалите в топ 10 на БК “Локомотив” са както следва: Божидар Джуров /№5/, Даниел Стефанов /№6/, Мира Григорова /№7/, Кристиян Йорданов /№8/, Габриел Пайнаров /№9/ и Илко Борисов /№10/.  Председателят на боксовия клуб Борислав Георгиев връчи грамоти на децата с най-добри постижения през годината. Треньорите в “Локомотив” работят с около 60 деца, 38 от тях са картотекирани към федерацията.

Всички призьори бяха поздравени от трикратната световна шампионка в професионалния бокс Дейзи Ланг. “Тук виждам бъдещи световни и олимпийски шампиони”, обърна се звездата към подрастващите боксьори. Тя си пожела един ден да връчи годишна награда на такъв именно състезател, достигнал върха и излязъл от “Локомотив” – клуба, в който тя прохожда на ринга. Дейзи носи късмет, тя повлече крак за нашите международни успехи, подчерта Борислав Георгиев.