Багата на кръстопът, иска поне два мача до края на годината

Багата на кръстопът, иска поне два мача до края на годината

Шампионът закуси с любимите си бъркани яйца и фреш от грейпфрут

Трикратният световен шампион по професионален ММА в тежка категория Благой Иванов-Багата гостува днес в Пресклуб “България” в поредицата “Закуска за шампиони”. Боецът обичайно започва деня си с бъркани яйца и фреш от грейпфрут. Обичам всякакви плодове, сподели Багата и си спомни, че най-вкусната закуска в живота си е опитал в Доминиканската република. Там му сервирали микс от екзотични плодове.

Овесена каша е другата любима кулинарна наслада сутрин за Багата. Закусва не по-рано от 11 ч. и така е свикнал от години. Това му помага особено когато е в период на върхово натоварване преди мач . Тогава обикновено трябва да сваля килограми. Първата му тренировка е рано сутрин и по обедно време сяда на масата. Следобед тренира повторно. За вечеря избира риба или телешкото бон филе. Захарта и бялото брашно са изключени от менюто на шампиона. В много редки случаи, когато е в почивка, може да си позволи някой бургер със сос или някое лакомство от заведенията за бързо хранене. Да, тези храни са вкусни, но не са полезни и не го съблазняват, става ясно от думите на Багата, който през по-голямата част от годината живее в САЩ.  Сега ще остане продължително време в България, тъй като се възстановява след операция на мeнискус.

На 4 януари шампионът се подлага на хирургическа интервенция в ръцете на д-р Иван Василев. Прогнозата на лекаря е да имам среща най-рано през юни, каза Багата. Много по-рано обаче, до края на март или най-късно април, трябва да е решил по кой път ще продължи кариерата си в професионалния ММА – дали ще остане в Световните бойни серии /WSOF/ или ще предпочете офертата на UFC /Ultimate Fighting Championship/ – най.-голямата организация на топ бойците в света. Още през 2016 г., когато повторно защити световната си титла, Багата получи предложение от UFC. Тогава то не беше толкова добро, колкото е сега, след третата защита на титлата през март 2017 г. срещу Шон Джордан, поясни боецът. Той обмисля какво да направи и все още не може да каже накъде клонят везните. Дава си сметка, че при отказ да премине в UFC рискът е сериозен: ”Ако не победя, все едно започвам от нулата. Следващата оферта няма да е добра.”,  обобщи Багата. “Искам да имам поне 2 срещи до края на 2018 г”,  добави трикратният световен шампион.

Той изрази възмущение относно участието на бившия футболист Даниел Златков и телевизионния водещ Атанас Михайлов в бойната галавечер в “Арена Армеец”, състояла се на 13 януари: “Усилията на голяма част от момчетата бяха обезценени. Те са шампиони в своите стилове, жертвали са много, за да заслужат мястото си на ринга, а акцентът беше изместен от тях в друга посока – към един палячо”.