Каранга: Няма да си тръгна от „Армията” докато не спечеля титла с ЦСКА

Каранга: Няма да си тръгна от „Армията” докато не спечеля титла с ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България” голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга бе награден за Играч №1 на ХХ кръг в анкетата на Пресклуба сред футболните треньори, а Кирил Десподов – за футболист на месец декември в анкетата на Пресклуба сред спортните медии и редакции.

Каранга, който печели тази престижна награда за четвърти път от началото на сезона и общо за пети път, получи  9 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти. Мартин Тошев (Септември) има 7 гласа, Клаудиу Кешеру (Лудогорец) е с 2 гласа и Цветомир Панов (Ботев) има 1 глас.

“Благодаря за тази награда. Важно е да направим добра подготовка, за да получим още много награди като тези. Разбира се, че има оферти за мен, но аз имам една цел – да спечеля титла с ЦСКА. Нека не се спекулира повече – вече казах на летището какво ме забави в Бразилия –  трябваше да реша лични проблеми. Най-важното е, че съм тук и ще се боря за титли. Закъснях с няколко дни и е нормално  да наваксвам с тренировките. Готвя се усилено, за да мога да помогна на отбора през пролетта”, заяви при награждаването си Каранга и добави: “Тези награди са важни, но за мен няма значение кой ги печели. Важното е, че отборът побеждава. Ние сме на 1 точка от Лудогорец и ще се борим да го задминем и да спечелим титлата. Всеки иска да играе и да побеждава в такива дербита като тези с Левски”, каза  Фернандо, като уточни, че спекулациите не му влияят, а се стреми да бъде максимално концентриран върху изявите си на терена

В анкетата „Футболист на месеца”  Кирил Десподов има 12 гласа от участвалите 20 спортни медии и редакции. С 4 гласа е Стивън Петков /Ботев Пд/, а с по 2 гласа са Фернандо Каранга /ЦСКА/ и Галин Иванов /Славия/.

“Мисля, че с Каранга се сработихме  и се справяме много добре”, заяви Десподов след награждаването и допълни: „Най-важната победа бе срещу Лудогорец, където той ми даде важна асистенция.  Миналият сезон завърших добре и си бях помислил, че съм 100% титуляр. В първите два мача от новия сезон не се представих на ниво, след което седнах на пейката и размислих за много неща. Гриша Ганчев допринесе много за моята промяна. Вече съм доста различен футболист”, заяви Десподов.

Той уточни, че според него ЦСКА е завършил годината добре и бе категоричен, че един футболист, ако няма амбиции,  не знае за какво играе футбол.

„Имам амбиция да стана шампион с ЦСКА и да бъда достоен конкурент на Ивелин Попов, който през последните три години спечели наградата за „Футболист на годината”. Аз много харесвам неговия хъс на терена. Не знам за интерес към мен. Чета различни неща, но не вярвам, докато не получа нещо конкретно като оферта. До лятото не искам да се чува за трансфер. Надявам се тази година да станем шампиони и да ни разрешат да играем в европейските клубни турнири”, завърши Десподов.