ВК Монтана и Даниел Пеев с наградите за отбор и треньор на месеца

ВК Монтана и Даниел Пеев с наградите за отбор и треньор на месеца

Днес в Пресклуб “България” волейболният тим Монтана вдигна първата Купа на победата за отбор на януари, а старши треньорът Даниел Пеев получи значката “Златен трикольор” за №1 сред наставниците. При своя евродебют играчите на Даниел Пеев стигнаха до ¼ финал в “Чалъндж къп”/третия по сила турнир след Шампионската лига и CEV/ и така надминаха и най-оптимистичните очаквания. В резултат на това 10 от 20 спортни редакции гласуваха за ВК Монтана. На второ място в анкетата за януари със 7 гласа е ВК Нефтохимик 2010 Бургас – носители на Купата на България за мъже, трети с 3 гласа са баскетболистите на Рилски спортист. При треньорите Даниел Пеев води с 8 гласа, следван от личния треньор на биатлониста Краси Анев Георги Фъртунов /6 гласа/. С по 3 гласа са Найден Найденов, треньор на ВК Нефтохимик и Георги Атанасов, треньор на Радослав Янков.

След връчването на наградите Даниел Пеев и един от основните играчи Иван Латунов благодариха за високата оценка на медиите. Специална благодарност за възхода на отбора бе изразена към кмета на Монтана Златко Живков.

От 6 мача, ВК Монтана записа 3 победи и 3 загуби като елиминира израелския Апоел Шар Фаба и гръцкия Фойникас, но на ¼ финала загуби от турския Малие Пиянго с 3:1 пред родната публика в зала “Младост”.  Старши треньорът сподели, че участието на отбора в “Чалъндж къп” е дало шанс на младите волейболисти да се докоснат до европейския клубен спорт, което е трамплин в тяхното развитие. Пеев изтъкна, че турският съперник е с доста по-опитни състезатели, което е основен фактор за загубата на неговите възпитаници. Освен това, умората и напрежението от сгъстената програма – 18 мача за 45 дни – също са повлияли силно върху играта.  “Ако бяхме играли срещу Малие в друг период от време, щяхме да постигнем друг резултат”, убеден е старши треньорът на ВК Монтана. “Можеше по-добре да се представим. Сякаш не повярвахме в себе си”, сподели Латунов.

Догодина ВК Монтана има амбицията да се изкачи едно стъпало по-нагоре и да дебютира в турнира за Купата на CEV. Това е напълно постижимо, ако отборът запази второто място в крайното класиране на Суперлигата за сезон 2017/2018. Днес предстои мачът от последния 22-ри кръг в първенството срещу ЦСКА, но този мач е без значение, напомни Пеев. След   това започват плейофите и в края на април ще е ясно крайното подреждане в елита.