Кристиян Малинов: Надявам се да се представим добре в Лига Европа

Кристиян Малинов: Надявам се да се представим добре в Лига Европа

На специална церемония в Пресклуб „България“ халфът на ЦСКА  Кристиян Малинов бе награден  като  Играч №1 на 35-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Малинов получи 8 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти, след като игра изключително силно и отбеляза втория гол при победата с 3:2 над Левски. Стивън Петков (Ботев Пд) има 7 гласа,  Мехди Фенуш (Черно море)   и Рафаел Енрике (ЦСКА) са с по 2 гласа

Малинов  благодари на  всички, които са гласували за него и заяви, че за него не е важно на кой отбор вкарва голове, а ЦСКА да побеждава.

„Благодаря за наградата и на моите съотборници. Тук е моментът да изразя моята и на целия отбор подкрепа към Станислав Манолев, който вчера претърпя операция. Всички сме зад него и му пожелаваме по-бързо да оздравее.

На въпрос дали в края на  пролетния полусезон ЦСКА е играл по-слабо, Малинов отговори:

,,Не мисля, че сме започнали да играем по-слабо, може би ни се отразиха наказанията и контузиите, което доведе до дисбаланс в отбора. Загубата от Лудогорец с 2:3, след като до 85-та минута водехме с 2:1, също оказа голямо влияние.Но мисля, че за мен това бе най-силния ми сезон, ще се радвам, ако продължа да играя все по-.добре“.

Малинов коментира и формата на шампионата. „Не мисля, че е редно един отбор, който през цялата година е играл силно, а в първата шестица се е състезавал успешно  с най-добрите отбори и се е класирал на трето място, в един мач да загуби от седмия и да отпадне от Лига Европа.“

Халфът на “червените” потвърди, че ще остане в клуба и през следващия сезон: “Първо ще си починем, след това ще мислим изцяло за Лига Европа и за новия шампионат. Надявам се да се представим добре в Лига Европа, колкото се може по-напред да стигнем, а през новия шампионат да се борим отново за титлата и Купата на България”, заключи Малинов.