България с 13 състезатели на Европейското по бокс в зала „София“

България с 13 състезатели на Европейското по бокс в зала „София“

България ще бъде представена от 13 боксьори и боксьорки  на Европейското първенство за младежи и девойки, което ще се проведе в зала „София“ от 4 до 10 септември.На пресконференцията по този повод днес в пресклуб „България“ с журналистите се срещнаха генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев, треньорът на младежите Александър Александров , Светлана Каменова, наставник на девойките и състезатели от националните ни отбори.

При юношите треньорът Александър Александров ще разчита на 9 боксьори, като най-големи надежди се възлагат на европейския шампион от Анапа 2018 Емирджан Мехмед (69 кг) и сребърния медалист от същото първенство Ясен Радев (52 кг).

„Подготовката премина добре и се надявам на силно представяне на момчетата“, каза Александров. „ Ще разчитаме да спечелим поне една титла“, надява се той.

Треньорката на девойките Светлана Каменова пък залага на 4 боксьорки, сред които е и актуалната носителка на Купа „Балкан“ и европейска шампионка за момичета до 16 години Мелек Закифова (48 кг). Тя е оптимист, че момичетата могат да стигнат до титла и 2 медала

Според подадените заявки досега на първенството на континента ще участват близо 370 боксьори от 37 държави, информира Светослав Сапунджиев. Входът в зала „София“ е свободен.

 

СЪСТАВЪТ НА БЪЛГАРИЯ

ДЕВОЙКИ

48 кг Мелек Закифова

54 кг Благовеста Бисерова

57 кг Анна Мария Дялова

60 кг Далия Райчева

 

МЛАДЕЖИ

49 кг Ергюнал Себри

52 кг Ясен Радев

56 кг Николай Маринов

60 кг Божидар Джуров

64 кг Стилиян Христов

69 кг Емирджан Мехмед

75 кг Николай Зафиров

81 кг Стоил Станоев