Али Соу с трета статуетка за футболист №1 на кръга

Али Соу с трета статуетка за футболист №1 на кръга

На специална церемония в Пресклуб „България“  нападателят  на ЦСКА Али Соу  бе награден за най-добър играч на 27-ия кръг в efbet лигата, в който той вкара решителния гол  за равенството 3:3 на „армейците“с Левски, като имаше и дейно участие  в автогола на Йоанис Каргас за 1:0.  Соу  получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Втори в класацията остана Тодор Неделев /Ботев Пд/ с 6 гласа, трети се нареди Радослав Кирилов /Славия/ с 2, а четвърти е Мавис Чибота /Лудогорец/ с 1 глас.

„Благодаря за наградата!“, каза на български Али Соу след награждаването и продължи:“Беше ми тежко, щастлив съм, че отново вкарвам. Ще остана в ЦСКА и през следващия сезон. Имам договор с клуба до лятото на 2022 година. Концентриран съм върху представянето ми на терена. Тренирам и играя само за ЦСКА и съм фокусиран върху мачовете, които ни предстоят”,  каза нападателят и добави:

“Много добре се чувствам след гола, който вкарах срещу Левски. Знам каква е атмосферата в това дерби. Бях много развълнуван след гола, който отбелязах. Съгласен съм със старши треньора Милош Крушчич – сега не трябва да мислим за финала. Трябва да се подготвим първо за предстоящия мач срещу Славия, който е много важен за нас. Едва след това ще трябва да се концентрираме върху финалния двубой с Локомотив Пд за Купата на България”.

Соу сподели, че за всеки  нападател вкарването на голове е много важно. „Имах трудни моменти, но се радвам, че отново започнах да бележа – чудесно е, че вкарвам решителни голове във важните мачове на отбора.”

За шеговитата реплика на старши треньора на ЦСКА, че е недоволен, тъй като Соу не го е поканил на празненството за рождения си ден, Али Соу завърши:

“На следващото парти ще поканя и Милош Крушчич!”.