Локомотив Пловдив обра наградите за отбор, треньор и футболист на юни

Локомотив Пловдив обра наградите за отбор, треньор и футболист на юни

Отборът на Локомотив Пд спечели в оспорвана борба с Лудогорец анкетата на Пресклуб „България“ за Отбор на месец юни.  За класирането си за финала за Купата „смърфовете“ получиха 12 гласа от участвалите в анкетата 22 спортни медии и редакции, а разградчани останаха с 10. Наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович бе избран за Треньор на месеца с 15 гласа , а старши треньорът на Лудогорец Павел Върба е със 7. Вратарят на черно-белите Мартин Луков бе коронясан за футболист на миналия месец с 18 гласа.  Стражът имаше основна заслуга Локомотив Пд да запази нулевото равенство в реванша срещу Левски  и да се класира за втори пореден път за финала за Купата на България.

Акрапович заяви след награждаването, че през новия сезон “смърфовете” отново ще се целят в призовите места. Специалистът призна, че ще разчита много на новото попълнение Георги Минчев.

“Дали имаме достатъчно футболисти, това е един труден въпрос. Ако кажа, че имаме, но утре направим тест за коронавирус и отпаднат 7-8 играчи, ще се окаже, че нямаме. Дай боже всичко да е наред. Имам информация, че тези, които са били под карантина, са здрави. Тестовете им са отрицателни, можем да продължаваме. Винаги човек трябва да си поставя по-голяма цел. През тази година ще се опитаме да играем още по-добре. Нашият отбор играе качествен, модерен футбол, с модерна система. Георги Минчев има качества, млад играч е и ще залагам много на него. Имаме желание и за други нови попълнения, но засега не се знае дали ще се случат, а нямаме много време. И през новия сезон можем да играем важна роля –  играеш ли красив футбол, успехът идва”, каза Акрапович и допълни:

“Чакаме отговор от още двама играчи днес или утре. Имената им са тайна, тъй като не искаме някой да ни ги вземе в последния момент. Чакаме и още един футболист, който може би ще вземем. Но дори да не стане, смятам, че имам отбор с голям потенциал. Всеки треньор винаги иска успех. Лудогорец има предимство в подготовката заради ситуацията с коронавируса при нас. Освен това те взеха добри играчи, силен отбор са. Но аз се надявам да играем добре и  да спечелим Суперкупата. Двубоят е в Разград, но ние сме играли доста добри мачове там с изключение на последния, който беше преди финала за Купата на България и направихме експерименти със състава. Сигурен съм, че сега моите футболистите ще са мотивирани да покажат качествата си и да вземат още един трофей”, заключи специалистът.

Радост без главозамайване, упорит труд с амбиция за успех в предстоящия суперсблъсък за нов трофей – такава е атмосферата и нагласата в отбора според Мартин Луков:

“Благодаря на гласувалите за мен, както и на съотборниците ми. Щастлив съм, че съм тук. Наградата за отбор на месеца е напълно заслужена. Работим здраво, даваме всичко от себе си и наградите идват. Радостно е, че постигнахме голямата цел, за мен нямаше значение, че треньорът ме смени преди изпълнението на дузпите. Дори аз самият го очаквах”, призна Луков след награждаването и сподели своите очаквания за предстоящия двубой с Лудогорец за Суперкупата:

“Не съм съгласен, че на финал има отбор с предимство. Това е един мач. Със сигурност гледат вече на нас с друго око, но ние сме подготвени за това. Треньорът не ни оставя да летим в небесата. Определено ще ни бъде по-трудно, но ние сме готови. Миналата година заслужавахме повече, но късметът ги покри. Надявам се тази година всичко да си дойде на мястото”, заяви Луков.

И накрая, старши треньорът Бруно Акрапович поохлади емоцията от очакването за пищно парти, ако възпитаниците му се преборят за първата Суперкупа във витрината на Локомотив Пд. Празникът ще бъде само една закуска, подготовката за новия сезон продължава, отсече най-добрият треньор на м. юни.