Филип Кръстев: Чака ни труден мач с Лудогорец, надявам да продължим напред в Лига Европа

Филип Кръстев: Чака ни труден мач с Лудогорец, надявам да продължим напред в Лига Европа

На специална церемония в Пресклуб „България“ големият талант  на Славия Филип Кръстев бе награден за Футболист №1 за месец юли. Той получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба  19 спортни медии и редакции. Със 7 гласа е Илко Пиргов /Локомотив Пд/, а с 3 – Мартин Камбуров /Берое/.

Кръстев благодари на всички, които са гласували за него и на своите съотборници за чудесния сезон.

След  награждаването халфът сподели мнението си за старта на „белите“ в новия шампионат в efbet лигата:

„Срещу Черно море като за първи мач играхме доста добре, но краят бе злощастен за нас. През голяма част от мача контролирахме развоя на нещата, но получихме късен гол. Има и такива двубои, в които просто трябва да стиснеш зъби и да спечелиш“.

Той заяви, че Славия ще има  труден мач в първия предварителен кръг на Лига Европа срещу албанския Кукъси, който ще се играе без публика на 27 август, но бе категоричен, че българският тим има всички шансове да е краен победител.

“Започваме проучване на съперника в Лига Европа. Отборът наистина е добър, след като участва в евротурнирите. Преодолим съперник са като цяло, сигурен съм, че можем да ги победим”, заяви Кръстев, но уточни, че преди това в петък имат мач с 9-кратния шампион на България Лудогорец.

“Срещу Лудогорец винаги е най-трудно. Излизаме за победа и се надяваме да повторим играта  от предишния ни мач с тях, когато ги победихме. Не си поставяме точно определени цели, но с оглед на качествата ни и представянето, определено може  отново да сме сред най-силните у нас”, каза още Кръстев.

От януари родният талант ще играе в белгийския втородивизионен Ломел, който е сателит на английския гранд „Манчестър сити“.

„Редовно поддържам контакти с ръководството на Ломел, следят моето развитие, изпратиха ми подробна програма, по която да се подготвям. В отбора има млади, талантливи играчи и са амбицирани тимът да влезе в Първа лига на първенството на Белгия.“

Филип Кръстев подчерта, че се радва на победата на Манчестър сити над Реал Мадрид и е сигурен, че „гражданите“ имат най-големи шансове да спечелят Шампионската лига.