Футболистът на август Тодор Неделев: “Може и сега да има трансфер!“

Футболистът на август Тодор Неделев: “Може и сега да има трансфер!“

Нападателят на Ботев Пд и на националния отбор Тодор Неделев призна днес, че още в сегашния трансферен прозорец може да премине в чуждестранен клуб. Това стана след връчване на наградите от Пресклуб „България“ за футболист на м. август в анкетата сред спортните редакции и Играч на 3-ти кръг в първенството на efbet лигата в допитването сред футболните треньори и специалисти. Неделев получи голмайсторската статуетка и малката златна топка във вид на дизайнерско бижу.

Възпитаникът на канарчетата разказа подробностите за скорошната оферта от турския Трабзонспор и неосъществената сделка. “През целия зимен период ме наблюдаваха. Имахме уговорка след края на сезона да преговаряме, но няколко дни преди баража със Славия за Лига Европа ми звъннаха и ми казаха, че от Трабзон са се отказали,” върна лентата топреализаторът на Ботев Пд. Той потвърди отново, че при сериозен интерес към него, е готов да обсъди предложението и ако то е удовлетворяващо, да направи решителната крачка.

Тодор Неделев коментира състоянието на отбора и проблема с ръководството на клуба. Той бе категоричен, че напусналият президент на Ботев Пд Георги Самуилов трябва да се върне и целият отбор настоява за това. Безспорно отсъствието на Самуилов се отразява негативно върху играчите, стана ясно от думите на жълто-черната осмица. Нападателят е категоричен, че при последните мачове се вижда, че играта не върви добре: „Три мача загубихме в последните минути /срещу ЦСКА, Арда и равенство срещу Берое/“.

Същото се случи и в националния отбор /изпусната победа с/у Ирландия и загуба срещу Уелс/ . Треньорите трябва да анализират причините, но има умора и липса на късмет, заяви острието на канарчетата. Събраха се доста мачове и нямахме почивка, но ако мачът е 95 мин. ние сме професионалисти и трябва да играем до края, добави Тодор Неделев. „За мача с Унгария след 2-3 седмици трябва да играем със самочувствие и се надявам да ги отстраним. Всички мечтаем да играем на Европейско първенство“, сподели футболистът на м. август. Той изрази надежда и да започне строителството на стадион „Ботев“, защото е различно на играеш на собствено съоръжение. Неделев пожела от сърце успех на вечния съперник „Локомотив Пд“ в предстоящия мач срещу Тотнъм в Лига Европа.