Борислав Цонев е №1 на петия кръг

Борислав Цонев е №1 на петия кръг

На специална церемония в Пресклуб „България“ халфът на Левски Борислав Цонев бе награден   за Футболист №1  на 5-ия кръг в efbet лигата.  За победното попадение за 2:1 срещу Етър той получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба  19 треньори и специалисти. Със 7 гласа е Галин Иванов /ЦСКА 1948,/, а  двамата футболсти на Лудогорец  Доминик Янков  и Алекс Сантана  получиха съответно 2 и 1 гласа.

Цонев благодари на всички, които са гласували за него, както и  на своите съотборници и заяви, че  утрешният мач с ЦСКА 1948 не е „вечно дерби“, а обикновен двубой, като всички останали. Той допълни, че се надява на втора поредна победа  на ст. „Г. Аспарухов“, с която да бъдат зарадвани феновете на тима.

“Много съм щастлив, че спечелихме  срещу Етър – бе  много важно да победим. Всеки футболист обича да вкарва голове, особено когато е решаващ. За мен всеки мач е важен  -подготвям се по един и същ начин.  Мотивацията във всеки мач трябва да е на високо ниво. Аз не възприемам мачът с ЦСКА 1948 утре за дерби. За тях е нормално да го възприемат така, но за нас е още един мач на Герена. Тренирам  свободни удари и се опитвам да ги подобрявам”, каза Цонев  след награждаването и добави:

„Много неща ме накараха да се върна в Левски. От малък съм на Герена. Още след като Георги Тодоров ми се обади се зарадвах и мислите ми бяха да помогна на отбора.“ 

Той каза, че е гледал мачовете на двата ни отбора в Лига Европа и сподели:  ЦСКА заслужено спечели вчера. Аз се радвам, когато български отбор побеждава. Локомотив  Пд игра добре и малко не им достигна”.