№1 на 7-и кръг Атанас Илиев -“Ботев“/ Пловдив/: „В съблекалнята сме единни с треньора. Не съжалявам, че приех офертата на „Ботев““

№1 на 7-и кръг Атанас Илиев -“Ботев“/ Пловдив/: „В съблекалнята сме единни с треньора. Не съжалявам, че приех офертата на „Ботев““

Днес Пресклуб „България“ връчи традиционната си статуетка на нападателя на „Ботев“ (Пловдив) Атанас Илиев за Играч №1 на 7-и кръг в efbet Лига. В треньорската анкета той спечели 8 от общо 20-те гласа, като веднага след него е голмайстора на „Черно море“ Матиас Курьор с 6. За добрите си прояви са признати Георги Русев/ЦСКА1948/- 3 гласа и Клаудиу Кешеру/Лудогорец/- 2. Илиев благодари на своите съотборници и призна, че не се е колебал да приеме офертата на ръководството на „канарчетата“ за трансфер в града на тепетата.

“Бях пет години в „Монтана“, беше време да сменя обстановката, приех офертата на Ботев, защото това е невероятен град и отбор. Засега всичко е наред. Договорът ми е за две години, не съм мислил какво ще се случи занапред като оферти. Концентрирал съм се изцяло върху Ботев. Липсата на Вутов, Балтанов и Бандаловски се усети, но ние сме професионалисти и трябваше да покажем, че нищо не може да ни попречи“, сподели Илиев. „Съблекалнята и треньорът сме единни. Излизаме, раздаваме се и побеждаваме. Колкото повече голове вкарам, толкова по-добре. Където и да съм, излизам да си играя играта. Нещата се получават, а и с моите съотборници е лесно. Всички в Ботев сме един голям колектив, надявам се нещата да се подобряват още повече и днес да победим/срещу ЦСКА 1948 –б.р/.
Атанас Илиев изтъкна, че въпреки неубедителното представяне на отбора дотук, те са победили във вечното пловдивско дерби с „Локомотив“ и играещия винаги силно срещу тях  „Левски“. „Победите над Локомотив (Пловдив) и Левски? Мотивацията и враждата е много по-голяма, много по-надъхани сме срещу тях. Нещата се получиха срещу тях, за наше щастие”, каза голмайсторът на пловдивчани.
Илиев не съжалява, че е напуснал предишния си отбор, въпреки, че „Монтана“ спечели баража за влизането в елитния футбол. Той бележи голове за „жълточерните“ в почти всеки мач и е един от кандидатите за голмайстор на шампионата в efbet Лига.