Красимир Балъков: "Надявам се да неутрализираме силните страни на "Славия""

Красимир Балъков: "Надявам се да неутрализираме силните страни на "Славия""

Това заяви днес в Пресклуб „България“ на традиционния седмичен брифинг главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков. Мачът от 10-ия кръг на efbet лигата на червените срещу белите е в неделя от 12.30 ч на Националния стадион „В.Левски“.

„Очаквам да запишем победа срещу Славия.  Не може да се говори за подценяване. Те са изключително силен съперник. Не само заради победата, която направиха в последния мач. Имаха проблеми в началото на първенството, но ние сме наясно със силните им страни. Надявам се да ги неутрализираме и да играем нашия футбол, който искаме да практикуваме и в края на мача да се поздравим с победа”, обобщи звездата от златното поколение на родния футбол. Той е категоричен, че смяната на треньора на Славия с връщането на бившия наставник Тарханов видимо се е отразила на самочувствието и желанието за промяна още в първия мач /б.а. победа срещу Левски с 1:0/.  Балъков съобщи, че треньорският щаб на ЦСКА 1948 няма проблем със здравословното състояние на играчите, с изключение на контузения Георги Русев. Мартин Камбуров пропусна мача срещу Ботев Вр и е възстановен, затова ще влезе в игра, Ивайло Чочев и Малин Орачев също са добре.

 Балъков е доволен от показаното на терена в мача на ЦСКА за Купата преди 2 дни /б.а. срещу Дреновец с разгромното 0:6/ и вижда, че отборът е израснал. „Това ни даде възможност да пуснем двама-трима по-млади и да опитат от мъжкия футбол“, продължи главният мениджър на червените. „Ние  сме нов отбор и ни трябваше време да се сработим. Сработването продължава, за да изчистим нещата, които смятам, че ни липсват. “ Именно липсата на сработване е основната причина според Балъков за снощната загуба на ЦСКА-София и Лудогорец в Лига Европа. А това се дължи на подновяването на двата отбора по време на игровия период. За разлика от големите чуждестранни клубове, „в България нямаме финансова възможност да купуваме футболисти в началото и да имат време да се обиграят“, подчерта Балъков.