Красимир Балъков: Очаквам интересен и динамичен двубой,който да се хареса на феновете

Красимир Балъков: Очаквам интересен и динамичен двубой,който да се хареса на феновете

На традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“ главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви, че както винаги очаква отборът да играе качествен футбол и да победи. Той допълни,  че очакванията към отбора  вече са големи, особено преди втория мач срещу  ПФК ЦСКА от XIV кръг на Ефбет лигата, който ще се играе в неделя от 19:00 ч. на ст. “Българска армия”.  Първият мач межу двата отбора на старта на шампионата  завърши 2:2.

“На пръв поглед сигурно изглежда, че в “ЦСКА-София” се работи под по-голям натиск, но не е така. И ние имаме натиск, и то доста голям. Когато имаш името ЦСКА, няма как да нямаш натиск. Той е изключителен, не е по-малък от натиска при нашия противник.

Балъков подчерта, че очаква  промяна в играта на съперника след назначаването на Бруно Акрапович за старши треньор.

“Познавам го добре, той е минал през немската школа, имал съм сблъсъци с него, когато беше начело на “Локомотив” (Пловдив), а аз бях старши треньор на Етър. В българския футбол всички се знаем. Въпросът е в деня на мача дали ще се реализират идеите на треньора и да има успех в края. Логично е да има промяна спрямо предишния им треньор”.

Той бе категоричен, че първият сблъсък между  двата отбора не може да бъде мерило нито за треньорите, нито за зрителите.

“По-различното сега от първия кръг е, че тогава нито ние, нито те знаехме кой къде се намира. Не може да се сравнява с предстоящия двубой. Определено сега се познаваме повече, надявам се да се получи хубав мач. Тогава ни вкараха наивен гол, от фаул в последните секунди на първото полувреме. Дай Боже да сме си взели урок от грешките, които направихме тогава. Ще искаме да сме компактни и агресивни, не ни интересува те какво ще правят”.

Балъков поясни, че имат проблеми преди мача – контузен е младежкият национал Георги Русев, а заразените с COVID-19, чиято карантина изтече, имат по една тренировка. Той обаче бе категоричен:

 “Проблемите не ги слагаме на първа линия. И да се оплакваме, и да не се оплакваме, трябва да се стегнем. Който е здрав, той ще играе! В много от досегашните мачове отборът ни показа  позитивно  лице, очаквам да сме по-постоянни  и да печелим повече точки”уточни  Балъков.

По повод смъртта на Никола Спасов и Диего Марадона Балъков сподели:

„За мен беше голям удар, когато разбрах, че Никола Спасов е починал, тъй като често сме се чували и сме говорили за футбола. Като гръм от ясно небе ми дойде новината за неговата смърт, но това е явно животът. Спасов бе отличен треньор и прекрасен колега. Никога не е влизал в конфликти, не е правил нещо нередно. Беше много качествен човек и много жалко, че вече го няма между нас“.

Балъков призна, че е имало възможност да заиграе под  ръководството на Диего Марадона в аржентинския Расинг Клуб.

„През 1995 година, когато той беше за малко станал треньор на Расинг, неговият мениджър говори с моя  да премина в Расинг. На Марадона бе идеята да отида от Спортинг Лисабон в Аржентина, но тогава тя ми се стори  далечна дестинация, която  много ме отдалечава от Европа и взех решение да остана в Португалия. За жалост съдбата не ми даде шанс да бъда при него, но той  след шест месеца вече не беше треньор на Расинг. Бог да го прости, бе невероятен, изключителен футболист. Бил ми е и идол. Винаги съм искал да играя срещу него, но нямах късмета. През 1994 г. в САЩ играхме с Аржентина, но той не бе в отбора. Който се е допрял до него и е бил в компанията му, знае, че е невероятно изживяване и спомен“.