Красимир Балъков: Чака ни много трудна седмица, надявам се да спечелим и трите предстоящи мача

Красимир Балъков: Чака ни много трудна седмица, надявам се да спечелим и трите предстоящи мача

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде традиционната си пресконференция в Пресклуб „България“  преди мача с Ботев Пд от 21-ия кръг на efbet  лига.
“Чака ни тежка седмица, като предишната с три мача и ако направим добър баланс в игрите си и в разпределението на силите, се надяваме да спечелим и трите, което ще бъде много трудно”, каза пред репортерите Балъков и допълни:
“Загубихме от Етър най-вече заради няколко колективни грешки. Преди това играхме 120 минути за Купата на България с Ботев Пд, което оказа влияние. Говорили сме със състезателите, направили сме анализите. Но най-слабият ни мач беше в Монтана. Там не можахме да направим това, което искахме.  Сега нямаме сериозни проблеми в състава – имаше леки настинки при двама играчи, но вече са на лице, а дали ще ги вземем в групата е въпрос на треньорско решение. Серкан вече тренира пълноценно, може да попадне в групата и в състава. Имаме още една тренировка, трябва да изчакаме”.
Балъков бе попитан и какво мисли за треньора на “канарчетата” Аздурин Валентич:
“За мен той е един много добър треньор. Трябва му малко време, за да може тимът на Ботев да се сработи. Но  за мен е важно нашият отбор какво ще сътвори на пловдивска земя. В мача за Купата ги елиминирахме, сега те ще горят от амбиция да ни победят. Така че ни предстои много труден двубой. Но това е футболът – отново се срещаме с тях и искаме отново да излезем като победители”.
Главният мениджър  коментира и привлечения през зимата нападател Димитър Митков от Лудогорец:
“Няма притеснение вече. Бързо трябваше да се адаптира, но вече се познава с всички в отбора, с всеки мач израства и се надяваме да дава още повече за ЦСКА 1948. На мача с Левски направи дузпа, на  Ботев Пд вкара гол, а срещу Етър удари греда. Типичен централен нападател с голяма перспектива. Радваме се, че е при нас след напускането на Мартин Камбуров”.
Балъков поясни, че в такива седмици, когато се играят мачове през три дни, много важна е физическата подготовка.
“Сега трябва да победим първо Ботев, след това е мачът с Арда. И те ще имат същия брой мачове, единствената разлика ще бъде, ако ние играем 120 минути, а другите по 90. Нашите футболисти имат много добра физическа подготовка –не тя е  причината да губим мачовете си”.
Балъков говори и за предстоящите двубои  на националния отбор, където своя дебют като селекционер ще направи Ясен Петров.
“Във всеки един момент има различни футболисти, които са в различна форма. В националния отбор се викат играчи в добро физическо състояние. Задачата на Ясен няма да е лесна, както не беше и при мен. Нека не коментираме кой е извикал, а да им стискаме палци, да сме позитивни, защото началото е важно”.
За програмата на тима в паузата в първенството заради двубоите на националния отбор Бала отговори:
“Ще бъдем в Правец. Когато не сме в Бояна, сме в Правец. Ние ежедневно сме в лагер. Това е целта – младите футболисти да растат колкото е възможно по-бързо”, заключи Балъков.