Тони Тасев: „Ако имаме възможност, ще се борим за първото място“!

Тони Тасев: „Ако имаме възможност, ще се борим за първото място“!

На специална церемония в Пресклуб „България“  крилото на Славия  Тони Тасев бе награден за Играч №1 на 8-ия  кръг в efbet Лига.  27-годишният бивш младежки национал се превърна в герой за „белите“ при престижната победа  над Лудогорец,  след която тимът на Златомир Загорчич  оглави, макар и временно,  класирането. За страхотния гол от над 30 метра, с който Славия победи  с 1:0, Тасев получи 11 гласа от гласувалите 18 футболни треньори и специалисти в традиционната  анкета  на Пресклуба.  За двата си гола срещу Ботев Враца Георги Йомов (ЦСКА ) има 5 гласа, а Тонислав Йорданов (Арда)  и Димитър Илиев (Локомотив Пд)  са с по 1 глас

Тасев благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници.

“Срещу Лудогорец  играхме много добре, настроението в играта ни си личеше още от първите минути на двубоя и независимо, че останахме с човек по-малко, успяхме да задържим преднината си. Дори  преди края на срещата  можехме да вкараме и втори гол, но ударът на Радослав Кирилов срещна гредата.“

На въпрос какво им е казал  старши треньорът  Загорчич след победата  над 10-кратните шампиони  на страната и след загубата от новака в efbet  лига Локомотив СФ, Тасев подчерта:

„След победата над Лудогорец  атмосферата в отбора бе прекрасна, тренирахме всички с чудесно настроение, а днес, след загубата от софийските „железничари“ , бяхме ядосани, защото  при победа  отново щяхме да сме лидери в първенството. Но според мен и съдията ни попречи да се представим по-добре в този мач. Всички бяхме неприятно изненадани от ексцесиите по трибуните между феновете на двата отбора, мисля, че полицията трябваше да се намеси по-решително. Но според  мен тези размирици бяха плод на по-силни емоции, а не са предварително планирани“.

Този сезон Тони Тасев премина от Монтана в Славия и подписа договор за три години. На въпрос дали е имал възможност да избира къде да играе, той отговори:

„Имах  оферти и от други отбори, но избрах Славия. Тимът дава път на младите български играчи и това много ме радва. Нямаме поставена конкретна задача за първенството, но ние, футболистите, излизаме във всеки мач за победа. Ако имаме  възможност, ще атакуваме и първото място. В следващия двубой  играем с  Пирин трябва да победим на всяка цена“, заключи Тасев.