Пресконференции 26 октомври 2017 г.

Треньорката на грациите Весела Димитрова с втори “Златен трикольор”

Световни шампионки догодина на родна земя е целта на наставничката

Старши треньорът на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова днес получи повторно приза “Златен трикольор” за треньор на месеца. За сребърния медал в многобоя и бронза на топки и въжета на Световното първенство в Италия специалистката оглави анкетата на Пресклуб “България” сред спортните редакции за септември с 10 гласа. На втора позиция е треньорката на националния ни женски отбор по волейбол Антонина Зетова с 8 гласа. Весела Димитрова заслужи признанието за треньор номер едно още през април, когато новият ансамбъл стартира с 3 медала в 3 турнира за Световната купа. Тогава тя обяви, че предстоят промени в съчетанията, които за първи път бяха показани през м. юли. Днес чаровната дама сподели, че постигнатите резултати са доказали дали колко сполучливи са корекциите. С нови съчетания ще играят догодина Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс. Новата композиция с обръчи е готова, предстои да се изработи и другата с въжета и топки, съобщи още В. Димитрова. Музиката за двете творения обаче ще се пази в пълна тайна до първото контролно през януари догодина. Голямата цел за 2018 г. е световна титла на родна земя, заяви треньорката. София е домакин на най-голямото събитие в календара на художествената гимнастика през септември. Няма прекомерно големи очаквания за момичетата сега, още в началото на годината нагласите за тяхното представяне бяха сериозни, добави специалистката. Съвсем естествено е амбициите да нарастват след всеки успех, разясни Весела Димитрова. След Световното първенство в Италия състезателките са имали възстановителен лагер в Поморие, след това и на Белмекен преди да подновят тренировките.

Фернандо Каранга: Искам да спечеля титла с ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България” нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга бе награден за футболист №1 на месец септември. Каранга получи 11 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 20 спортни медии и редакции. С 8 гласа е Габриел Обертан /Левски/, а 1 глас има Тодор Неделев /Ботев Пд/. След като получи бижуто на Ювел „Златната топка”, Каранга заяви, че иска поне веднъж да стане шампион с ЦСКА.

“Благодарен съм за наградата и се радвам, че нещата в ЦСКА се получават. Фокусирам се изцяло върху представянето ми на терена. Най-важното за мен е да стана поне веднъж шампион с този отбор. Не може да се побеждава всеки път – не сме Барселона. Но не сме свикнали да губим точки. Трябва да вдигнем главата и да продължим напред след това равенство с Левски. Те се защитават добре – знаят, че ако ми оставят едно положение, мога да вкарам гол. Но дербито мина и гледаме към следващия мач.

ЦСКА не е само Каранга. И Лудогорец ще губи точки след равенство или загуба, но това е нормално – такъв е футболът. Ние продължаваме да гоним нашите цели и накрая на първенството ще се радваме. За друг отбор сега не мисля, но след време бих играл в Турция. Имам приятели там и те ми казват много добри неща за тази държава”.

Тиаго Родригес: „Сега ни предстои мач със Славия, след това ще мислим за Лудогорец”

Халфът на ЦСКА Тиаго Родригес бе награден в Пресклуб „България” като Играч №1 на 13-ия кръг в Първа лига. Полузащитникът, който отбеляза и двата гола за ЦСКА в двубоя с Левски, завършил 2:2, получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. 7 гласа има Клаудио Кешерю /Лудогорец/, с 2 гласа е Давид Яблонски /Левски/, а с 1 глас е неговият съотборник Роман Прохазка.

“Благодаря на всички, които са гласували за мен! Благодаря най-вече на моите съотборници! Това ни вдига самочувствието да продължим напред. Никой не иска три поредни равенства, но както виждате, и Барселона губи точки. Вдигаме главите и продължаваме да се борим, за да се върнем на нашия път. По-назад сме от Лудогорец, но всички ще губим точки. Фокусираме се към победите. Трябва да работим здраво и да мислим сега не за Лудогорец, а за Славия, защото следващият ни мач е с тях. Мисля само за ЦСКА – имам договор за 2 години. Ако един ден се появи оферта, тогава ще видим”, завърши Тиаго Родригес.