Академия Милан стъпи на Балканите чрез Локо СФ с 3-годишен договор

Академия Милан стъпи на Балканите чрез Локо СФ с 3-годишен договор

Синхрон, енергия и страст обединиха гранда и родния клуб в името на децата

Днес в Пресклуб “България” легендата на Милан, световноизвестният бивш футболист и сега посланик на бранда на италианския клуб Франко Барези и собственикът на Локомотив София 1929 Иван Василев подписаха тригодишен договор за сътрудничество. След това партньорите си размениха подаръци – клубни екипи и сувенири.  Контрактът е завършек на продължителни усилия и преговори в течение на година и половина между Академия Милан и Детско-юношеската школа на столичните железничари.

Всеки месец Милан ще изпраща технически специалист на стадион “Надежда” за обучение по методиката на тренировъчния процес, съобщи Алесандро Джани – директор на Академията. Тя има 19 свои дружества по целия свят с над 3500 деца. В Локо Сф в момента 400 деца, юноши и младежи от 6 до 19 годишна възраст се занимават с футбол. Предимство на договора с Академия Милан е, че няма ограничение за броя на подрастващите футболисти, които ще тренират под ръководството на специалистите от италианския клуб, подчерта шефът на ДЮШ на Локомотив Сф Ивайло Паргов.

Ключова заслуга за успешното финализиране на преговорите има и председателят на УС на фондация “Играй с Развитие” Александър Александров. Той е платил такси в размер на 40 хил. лв, но бизнесменът подчерта, че най-важното не са парите. Децата и възможността да спортуват са номер едно, затова той е дарил необходимата сума от сърце. Фондацията бе учредена преди месец с цел да подпомага 5 колективни спорта при децата.

Договорът между Академия Милан и Локо Сф е пръв по рода си на Балканите. Китай ще е следващата страна, в която ще работят спецовете от италианския гранд. Защо бе предпочетен именно Локо Сф и защо България изпревари Китай? Причината не е само, че имаме еднакви екипи, подчерта Барези. Причината е синхрон и енергия между нас. А в България има също толкова голяма страст към футбола, както и в Италия, завърши легендата на Милан. Италианският клуб чрез своята Академия се явява гарант, че обучението на младите футболисти се води по правилна методика. Това не е просто прехвърляне на един бранд, една търговска сделка /Локо Сф влиза в мрежата на Милан след подписването на договора/, това е пренасяне на ноу-хау от Милан в партньорския клуб, изтъкна Франко Барези.