Спешъл Олимпикс България ще отбележи европейската баскетболна седмица

Спешъл Олимпикс България ще отбележи европейската баскетболна седмица

В периода 24 ноември – 3 декември 2017 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс 2017, каза на пресконференция в Пресклуб „България” спортният директор на организацията Емил Иванов. Целта е да се разшири достъпът до спорт за хора с интелектуални затруднения с помощта на баскетболната игра.

Иванов допълни, че на 24 ноември  състезателите от националния отбор на Бълтария по баскетбол ще носят на екипите си в мача срещу Финландия специални лентички в подкрепа на каузата спортът да бъде достъпен  за всички, включително за децата  и хората със специални нужди.

В рамките на XIV Европейската баскетболна седмица Ресурсен център София съвместно със Спешъл Олимпикс България организира баскетболен турнир, който ще се проведе на 2 декември 2017 г. от 9:00 до 13:00 часа в баскетболната зала на стадион „Васил Левски”. В турнира ще вземат участие ученици до ІV и до VІІІ клас,  състезатели на Славия, като ще се включат и деца от различни детски градини в София.

„За поредна година Националната баскетболна лига се включва и подкрепя Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс”, заяви пред репортерите главният мениджър на НБЛ Лили Борисова. Тя допълни, че ще направи всичко възможно състезатели от отбор на НБЛ да присъстват на турнира на 2 декември.