Александър Попов: Искам ЦСКА да играе добре срещу гранда Белогорие С приходите от картата „100 сърца за ЦСКА” ще се създаде „Музей на спортната слава”

Александър Попов: Искам ЦСКА да играе добре срещу гранда Белогорие С приходите от картата „100 сърца за ЦСКА”  ще се създаде „Музей на спортната слава”

Дневник на пресконференциите – 5 декември  2017  г.

Александър Попов: Искам ЦСКА да играе добре срещу гранда Белогорие

С приходите от картата „100 сърца за ЦСКА”

ще се създаде „Музей на спортната слава

 

На 7 декември от 19.00 ч в зала Универсиада ВК ЦСКА ще играе с европейския гранд Белогорие /Белгород/ в турнира за Купата на CEV, каза на пресконференция в Пресклуб „България” старши треньорът на отбора Александър Попов. Той поясни, че няма никакви илюзии, че ЦСКА може да отстрани Белогорие, но най-важното е всички играчи да играят добре и да се борят докрай.

„След като толкова години се борехме да преодолеем големите финансови задължения, да играем с такъв европейски гранд за нас е чест. Ще бъде много труден мач, жалко е, че ние не сме  в оптимално състояние. Някои от най-добрите ни състезатели няма да могат да играят заради контузии. Ивайло Стефанов все още не е възстановен напълно, Станислав Петков се оперира в Германия и поне 4 месеца ще се лекува, Пламен Шекерджиев преди дни бе опериран от апендицит. Но се радвам, че Христо Цветанов се представя отлично като посрещач в последните ни мачове в първенството. Разбира се, срещу Белогорие ще бъде много по-различно, техните играчи бият много по-силни сервиси. Очакваме с трепет мача. Това е венец на нашите усилия. Разучили сме противника, не са непобедими. Знаем, че Зенит и Белогорие са отборите, които определят шампиона в Русия. Имаме готов план за действие. Интересно е дали на моменти ще можем да играем като равен с равен с тима на Белгород. Те имат проблеми при посрещането, ще пробваме да се възползваме от тях”, каза още Александър Попов.

Той допълни, че за пета поредна година се пуска в продажба картата „100 сърца за ЦСКА”, с която може да се пазарува с отстъпка в над 200 обекта на 60 партньора.

“Дайте пример с футболен отбор, който е успял да направи търговска формула за такъв период. Средствата тази година ще бъдат използвани, за да създадем Музей на спортната слава на армейския волейбол в зала “Васил Симов”. Както знаете, състезателите на ЦСКА са основно ядро на успехите на България във волейбола. Ние държим на историята си. Закъсняваме с проекта, но в последните години оцелявахме. Имаме толкова много неща, които искаме да покажем – европейски купи,  медали, отличия и реликви на армейските волейболисти и волейболистки. Важното е всички да ги съберем на едно място”, подчерта Попов.

Капитанът на отбора Ивайло Стефанов, който на 44 години е най-възрастният волейболист, заяви, че много иска да играе срещу Белогорие, но все още не е напълно възстановен от травмата в бедрото и не иска да рискува.

„Ще играя, докато мога. Засега се чувствам много добре и все още имам много голямо желание да играя. Във волейбола всеки излиза, за да се доказва на игрището. Това казвам и на по-младите играчи – спортът е борба.  Отборът на Белогорие е фаворит, но няма тим без загуба. Всеки трябва да играе в този мач с желание да даде най-доброто от себе си и с мисъл за победа”, заключи Стефанов.