Любо Ганев: Разширяваме географията на волейбола, залите ще се пълнят

Любо Ганев: Разширяваме географията на волейбола, залите ще се пълнят

В Стара Загора от 20-и до 23-ти този месец ще се изиграят мачовете за Купата на България 2018 г в женския ни волейбол. Право на участие имат първите 6 отбора след приключване на полусезона в НВЛ – Марица, ЦСКА, Левски, Берое, Раковски и Славия.  Турнирът е изтеглен по-рано, тъй като догодина сме домакини на Световното първенство за мъже, поясни днес в   Пресклуб «България» вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев. Той и  маркетинг мениджърът на Ефбет Емил Кънев обявиха продължаване на сътрудничеството във второто издание на надпреварата.

Спонсорът ще осигури чек от 5000 лв за шампионите, ще има и изненади за публиката. Зрителите ще се радват на богата шоу програма по време на мачовете, каквато е световната тенденция. Това ще накара хората да си купуват билети, тъй като дори техният любим отбор да загуби, те ще са доволни от забавлението, поясни още волейболният ас Л. Ганев. С пълни зали приходите ще са добри, така ще има средства и за клубовете.

Избрахме Стара Загора за домакин на турнира за Купата, защото разширяваме географията на волейбола, подчерта още вицепрезидентът на федерацията. Популяризирането на спорта, особено сред децата, е приоритет в политиката на централата.

Що се отнася до Световното първенство през септември догодина, Ганев изтъкна, че за първи път федерацията иска да ангажира в организацията на голямото събитие местните клубове. Така те ще придобият умения как да се справят с  бъдещи мащабни спортни състезания на  тяхна територия. Клубовете трябва да получават и средства от приходите на състезанието, за да имат икономически интерес.