ВК Марица Пд и Иван Петков повторно с наградите на месеца

ВК Марица Пд и Иван Петков повторно  с наградите на месеца

Да излязат от групата на Шампионската лига и да продължат по възходящата линия си пожелават всички за Коледа

Днес в Пресклуб “България” волейболистките на Марица Пд и техният наставник Иван Петков получиха наградите за отбор и треньор на ноември. Историческият пробив на момичетата, които с победата си срещу руския Енисей си осигуриха входния билет за груповата фаза на Шампионската лига, им донесе абсолютно мнозинство в допитването сред спортните редакции – 20 гласа. Другите два номинирани отбора – ВК “Левски” и БК “Рилски спортист” – отпаднаха от класацията за месеца. С 19 гласа Иван Петков е безапелационен победител в анкетата за треньор на ноември. Отборната Купа на победата бе връчена на капитана Радостина Тенева, треньорът си закачи значката “Златен трикольор”.  През октомври миналата година  ВК Марица и Иван Петков за първи път заслужиха признанието на медиите за номер едно. Тогава отборът стигна до ІІ кръг на Шампионската лига. Сега успехът е по-голям, а с него растат и амбициите.

Да се преборят за второто място и да излязат от групата на ШЛ, да продължат по възходящата линия – това си пожелават за Коледа в най-класния български отбор в женския ни волейбол, сподели след церемонията наставникът Петков. Първо, след няколко дни, на самата Коледа, отборът иска да изпита шампионска радост в Стара Загора като вдигне Купата на България.

“Няма време за радост. С успеха идва много повече работа”, каза старши треньорът на Марица Пд. Феновете щедро се отблагодаряват: “Браво, много се гордеем с Вашите успехи”, казват те на волейболистките. Радосвета я спират навсякъде по улиците на Пловдив с тези думи, дори когато не е в спортен екип, похвали се красивата брюнетка. “Толкова е хубаво, че на последния ни мач имаше 4000 души в залата, което е рекорд”, каза още капитанката.  “Бизнесът също се раздвижва. Все повече фирми имат желание да се рекламират чрез нас”, добави Иван Петков.