Шоу звезди правят упражнения за дълголетие при световно признат ас

Шоу звезди правят упражнения за дълголетие при световно признат ас

Шоу звезди правят упражнения за дълголетие при световно признат ас

Днес в Пресклуб “България” бе представен новият бестселър “С йога до 100 години” на Даниел Петров – трикратен световен шампион, носител на престижната награда за принос в развитието на йога в света от индийската федерация, основател на първия и най-голям клуб у нас “Скорпион”, учител с богат опит в различни страни. Книгата е добре илюстрирано и разбираемо четиво за всеки, който иска да се радва на стабилно здраве до дълбоки старини. Представени са основните пози, които могат да се практикуват навсякъде – вкъщи, на плажа, в зала.

Феноменът Лазарина Лазарова на 85 г. демонстрира пред репортерите и гостите уменията си да си служи с тялото съвършено, като показа една от най-трудните пози – паун. Магическото въздействие на йога я превръща от развалина в здрав човек преди повече от 15 г. Физик по професия тя преживява злополука, при която си чупи таза. Мъчи се частично да се раздвижва въпреки тежкото си състояние и така започва с йога. Постепенно напредва и се чувства все по-добре. Втори инцидент преди 3 години довежда Лазарина до ортопедична операция. Сменят ставата й с пластмасова и лекарят я предупреждава да спре с йога заниманията. Тя обаче упорито продължава – всяка седмица по 2 пъти е в залата. Няма никакво намерение да се отказва. За нея йога значи живот, но и любов, сподели самата тя.

Участничката в риалити шоуто “София – Ден и нощ” Нажат Хамал разказа как йога я избавила от мигрената, която я мъчила продължително време. Благодарение на редовните упражнения под ръководството на Даниел Петров Нажат вече няма нужда да взема хапчета. Всичко лошо е само спомен, каза чаровната брюнетка.

Запалена по йога от 4 години насам е и Мис София 2014 Гери Тилева, призна тя. Блондинката случайно попаднала на занимание с Даниел Петров и оттогава препоръчва на всеки да последва нейния пример. Това е удоволствие за тялото, развлечение за душата, каза красавицата.

Преди половин година и  Николай Николов, също познато лице от екрана, участник в шоуто “София – Ден и нощ “, открил красотата на йога. Той е професионален фитнес инструктор. С йога се възстановява след тежките физически натоварвания, поясни той. С йога се възстановяват и редица спортисти, вкл. Григор Димитров, добави трикратният световен шампион по спортна йога Даниел Петров. При възстановяването се практикува класическа йога т.е. масово достъпната, на която е посветена и новата му книга. Спортната йога е състезателната, която изисква специална подготовка и методика за поддържане на високо техническо ниво, уточни авторът на “С йога до 100 години”. С 50 на сто йога се поддържа Александър Димитров, познат с прозвището си “Стоманеното тяло”. Той показа, че няма усещане за болка от удари с метален чук по тялото си. Александър съобщи, че към новата книга на Даниел Петров вече има заявен интерес от чужбина и предстои второ издание на английски език.