Над 500 атлети ще стартират на 47-ия международен турнир „Академик”

Над 500 атлети ще стартират на 47-ия международен турнир „Академик”

Над 500 атлети ще стартират на 47-ото издание на международния турнир по лека атлетика „Академик”, който ще се проведе  в събота, 13 януари, в зала „Асикс Арена” в София, каза на пресконференция в Преклуб „България” директорът на турнира Христо Стоянов. Той добави, че в 9.00 ч сутринта започват състезанията за най-малките. Над 300 малчугани, родени след 2003 г., ще участват в няколко дисциплини. Награждаването на най-добрите в детския турнир ще бъде непосредствено преди началото на състезанията за мъже и жени, които ще се борят за отличията в 15 дисциплини /10 за мъже и 5 за жени/. В турнира ще се участват над 200  български атлети, както и гости от Сърбия и Македония. На пистата ще видим  Лиляна Георгиева, която ще бяга 800 м., на 60 м ще стартира най-бързият българин в последните години Денис Димитров, а Момчил Караилиев е сред заявените в тройния скок.

Състезанията при мъжете и жените започват в 16:45 часа.

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов обяви пред репортерите,  че с този турнир се открива новия сезон на закрито.

„Преди години турнирът „Академик” бе за наградите на ФИСУ и имаше много голям престиж. Надявам се, че той може да стане много силен регионален турнир. Радвам се, че зала „Асикс Арена” отново може да бъде домакин на състезания по лека атлетика от висок ранг. На 10 февруари в залата ще се проведе Балканския шампионат за младежи и девойки до 20 години”