ОСК “Локомотив” София връчи наградите за 2017 г. Клубът има най-модерната база, район Надежда е еталон за развитие на спорта, каза кметът Димитър Димов

ОСК “Локомотив” София връчи наградите за 2017 г. Клубът има най-модерната база, район Надежда е еталон за развитие на спорта, каза кметът Димитър Димов

ОСК “Локомотив” София връчи наградите за 2017 г. 

Клубът има най-модерната база, район Надежда е еталон за развитие на спорта, каза кметът Димитър Димов

Днес в Пресклуб “България” ОСК “Локомотив “ София раздаде наградите на най-добрите свои състезатели и треньори за 2017. В церемонията участваха председателят на клуба Даме Стойков, шефът на футболния клуб Иван Василев, кметът на район Надежда Димитър Димов, директорката на 153 спортно училище Кирилка Диковска. Специален гост на тържеството беше световният шампион по ММА Благой Иванов – Багата.

Световната вицешампионка по самбо за жени Калина Стефанова грабна статуетката за спортист на годината. В челната тройка са Веселин Иванов – бронзов медалист на Световното по самбо за младежи и Ивайло Григоров – трети на Европейската купа по джудо за кадети. В топ 10 са още еврошампионът по бокс Даниел Любенов, европейските вицешампиони Стилян Христов и Красимир Джуров, балканският вицешампион по карате Иван Иванов, медалистката от много международни турнири по художествена гимнастика Радина Томова, абсолютният държавен шампион по силов трибой Венцислав Димитров и лекоатлетката Стефани Стоянова. Наградата за най-добър треньор на 2017 г. бе връчена на Лилия Георгиева, която води отбора по баскетбол момичета. Отборът няма загубен мач до момента и е първенец в зона “Витоша”.  Призът за най-дълголетен действащ треньор отиде при наставника по карате Спас Спасов. Почетени бяха бившите баскетболистки Мария Стоянова и Ермила Попова, а също и доайенът на спортната журналистика Петър Милушев, автор на 20 книги.

Председателят на ОСК Локомотив София Д. Стойков поздрави всички наградени и им пожела успех през Новата година. Клубът има най-модерната база – разполага със зали за различни спортове, с 4 футболни игрища и с най-модерния балон за тенис на корт у нас. До края на тази година три от игрищата за футбол ще бъдат покрити, похвали се Стойков. В момента се изготвя проект за строителство на многофункиционална спортна зала и до 2019 г. изграждането й ще започне, каза още мениджърът на столичния железничарски клуб. В спортното училище има 350 възпитаници в 8 вида спорт, предстои да се въведе и плуване от следващата учебна година, каза г-жа Диковска. Район Надежда е еталон за развитие на спорта, заяви кметът Димов. Преди 3 години базата беше в плачевно състояние, спортът беше замрял, футболът беше в клинична смърт, спортното училище беше практически ликвидирано. Днес всичко това е само лош спомен.