7 световни шампиони по кикбокс и муай тай в топ 10 за 2017 г.

7 световни шампиони по кикбокс и муай тай в топ 10 за 2017 г.

Днес в Пресклуб “България” конфедерацията по кикбокс и муай тай връчи наградите на 10-те най-добри състезатели за 2017 г. В церемонията участваха новоизбраният председател на централата Николай Рачев и неговият предшественик Виктор Меламед, който получи стилен плакет с благодарност за добра работа. Прави впечатление, че сред отличените са 7 световни шампиони, а общо спечелените медали от бойците са 72, от които 19 златни. Спортист №1 на 2017 г. е Богдан Шумаров – световен вицешампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в кат. 71 кг.

Следващият в подреждането е Емануил Димитров – световният шампион по кикбокс, стил лайт контакт и бронзов медалист от световното в стил пойнт файтинг в кат. 79 кг.

Под №3 е поставен Александър Петров – световен шампион по кикбокс и сребърен медалист от Световните игри в кат. 81 кг.

Спортист №4 е Християн Корунчев – също световен първенец по кикбокс, кат. 75 кг.

Спортист №5 е Станислав Вълчев – световен шампион по муай тай до 60 кг.

Спортист №6 е Атанас Божилов – световен вицешампион по кикбокс, лоу кик, до 75 кг.

Спортист №7 е Пламен Борисов – световен и европейски шампион по муай тай, над 91 кг.

Йордан Янков е на 8-мо място – световен шампион и европейски вицешампион по муай тай в кат. 81 кг.

Стоян Копривленски – световен шампион по муай тай, 71 кг, заема 9-ото място в класацията на конфедерацията.

Челната десятка за миналата година завършва с Кристина Николова  – световна вицешампионка по кикбокс, киклайт контакт, 50 кг.

Конфедерацията обяви, че си е поставила за цел през 2018 г. да привлече повече подрастващи към спорта. Специална благодарност бе изразена към Министерството за младежта и спорта, което силно подкрепя развитието на бойните изкуства. Сред клубовете най-изявени са  “Иккен” – София, “Боил” – Варна и “Самурай” – Бургас, а сред треньорите водещото трио е Красимир Колев, Иван Георгиев и Николай Атанасов.