ВК Марица вдигна трета Купа на победата за отбор на месеца

ВК Марица вдигна трета Купа на победата за отбор на месеца

Отиваме за успех в Полша, заяви наставникът Иван Петков преди полета

На път към летище София, днес волейболистките на Марица гостуваха за кратко в Пресклуб “България”, за да получат Купата на победата за отбор на месеца. Призът бе връчен на капитана Радосвeта Тенева. След като през декември спечелиха Купата на България, възпитаничките на старши треньора Иван Петков оглавиха анкетата сред спортните редакции с 14 гласа. На второ място с 6 гласа се нареди футболният тим на ЦСКА, който елиминира 5-кратния шампион Лудогорец в турнира за Купата на България. Предпоследният месец на 2017 г. също остава паметен за пловдивчанки – след като влязоха в групите на Шампионската лига, убедително заслужиха признанието на медиите за отбор №1 през ноември. Година по-рано тази оценка им бе поставена и за достигането им до ІІ предварителен кръг на Шампионската лига.

“Отиваме за успех в Полша”, заяви наставникът Петков за предстоящия сблъсък вдругиден срещу Хемик/Полице/ в група С на Шампионската лига. “Нямаме нужда от специална настройка. Участието в турнира дава достатъчна мотивация”,  каза още специалистът относно психологическата подготовка на момичетата. Треньорският щаб разполага с необходимата информация и е разучил добре играта на полякините, стана ясно още на пресконференцията.

Няма промени в състава след загубата срещу сръбския Визура у дома преди 10 дни. “Пропуснахме голям шанс да победим вкъщи и то срещу преодолим противник”, изрази съжаление капитанът Р. Тенева. Настроението в отбора сега е възвърнато:”Ще играем по-освободени”, сподели красивата брюнетка. Иван Петков също коментира неприятната загуба, която изпрати отбора на ІV място във временното класиране в групата: мачовете от ШЛ  са заредени с такава силна емоция, която все още отборът няма опита да конролира. Крайното вълнение води до грешки.

Попитан дали шампионските титли във вътрешното първенство лишават отбора от възможността да развива класата си така, че да е конкурентен на най-силните в Европа, Ив. Петков отговори, че класата на първенството се подобрява. Освен това, винаги учи своите състезателки да имат респект към противниците.