Ивайло Дражев: Имам програма за нов формат на шампионата

Ивайло Дражев: Имам програма за нов формат на шампионата

На специална пресконференция в Пресклуб „България” кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев представи своята програма за развитие на българския футбол.

„Дадох съгласието си на Ботев /Болярово/ да издигне моята кандидатура за президент на БФС. Моят конфликт с това ръководство е още от избирането му през 2005 г. Още тогава казах, че те няма да допринесат с нищо за развитието на българския футбол и се оказах прав. Имам много въпроси към сегашното ръководство на БФС и ще ги задам по време на конгреса. Разработил съм подробна програма за развитието на българския футбол, като основните акценти са:

-Навлизане на футбола в детските градини и училищата – във всяко училище ще има по един треньор по футбол

-Нов формат на първенството – ще има „А” група с 16 или 18 отбора, „Б” група също с 16 или 18 отбора, 4 „В” групи и 10 „Г” групи.

-Първенството ще започва на 20 март и ще завършва на 15 ноември, като през лятото ще има 40 дни почивка. Така ще бъде много по-икономично, мачовете ще се играят при по-добро време и нашите клубове ще бъдат по-подготвени за мачовете в европейските клубни турнири.

-Всички футболни клубове ще бъдат преобразувани като сдружения с нестопанска цел

-Картотекирането на всички футболисти ще става в Областните съвети съвсем безплатно.

-Предоставяне на Националния стадион „В. Левски” на БФС –ние ще направим основен ремонт на стадиона, с козирки, осветление и отопление.

-Сключване на нов договор за тв права с много по-голяма сума за клубовете – аз вече имам оферта за 15 милиона лв за тв права.

Накрая на пресконференцията Ивайло Дражев уточни, че другата седмица очаква отговор от УЕФА и ФИФА за сумите, които са превеждани на БФС по различните програми.