Александър Попов: „Печелят по-богатите отбори”

Александър Попов: „Печелят по-богатите отбори”

„Вечното дерби” между Левски и ЦСКА от волейболната Суперлига ще се проведе на 13 февруари (вторник) от 18,30 часа в столичната зала “Универсиада”, каза на пресконференция в Пресклуб „България” мениджърът на ВК Левски Стефан Чолаков. На мача няма да присъстват фенове на ЦСКА.

“Планираме различни дейности за дербито, ще има предствяне на детските ни школи, различни прояви за утвърждаването на волейбола като семеен спорт”, сподели Чолаков пред репортерите и подчерта, че докато „Левски” не изгради новата си зала, ще има проблеми при домакинските мачове.

„Сега използваме 4 зали за  мачове  и за тренировки  на всички възрастови групи, много сме разпилени, но когато бъде изградена новата ни зала, всички ще се съберем под един покрив. А мачовете с ЦСКА ще бъдат истински волейболни празници”, поясни Чолаков.

Капитанът на ВК „Левски” Смилен Мляков каза пред репортерите, че всички в отбора са готови за предстоящия двубой.

„Подобни мачове винаги имат много силен заряд, независимо от това на кое място в класирането са двата отбора. Вярвам, че можем да победим и ще се борим до последната топка”, заяви Мляков.

Старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов заяви, че тези мачове трябва да се играят в „Арена Армеец”, но наемът за залата е много скъп.

„Ако имаме в залата 5000 души при средна цена на билет 10 лв, наемът в „Арена Армеец” трябва да бъде максимум 10 000 лв. Защото организаторът на състезания трябва да бъде на печалба. Това е елементарната логика. Съжалявам, че мачът ни с Левски е утре, тъй като някои от контузените ни играчи още няма да бъдат възстановени. Но ние ще се борим, както винаги, за победата. През последните 1-2 години и двата клуба си стъпваме на краката. Лошото е, че играем в зали, в които не може да се съберат всички фенове, искащи да присъстват на двубоя.  Ние имаме проблеми в състава, но знаем, че и в Левски има такива. Загубихме мача с Нефтохимик в предишния кръг, защото в спорта по-богатите клубове печелят. В последните 2 години благодарение на нашия генерален спонсор правим правилните стъпки и се надявам по-бързо да достигнем най-богатите клубове в България”, заключи Попов.