Венцеслав Стефанов: “Любо Пенев не бих го направил и домоуправител!”

Венцеслав Стефанов: “Любо Пенев не бих го направил и домоуправител!”

Единственият достоен да ръководи БФС е Боби Михайлов, убеден е шефът на Славия

 Това заяви днес в препълнената зала на Пресклуб “България” дългогодишният член на Изпълнителния комитет на БФС и президент на Славия Венцеслав Стефанов. Той поясни, че не е виждал Любо Пенев на футболен мач когато беше национaлeн селекционер, страстта му е само тенис – на стадион “Славия” ходи, за да играе тенис, същото прави и на Царско село. Мениджърът на белия клуб иронизира изявлението на кандидата за най-високия пост във футбола, че ще оправя всичко с експерти, а всъщност “около него е пълно с крадливи адвокатчета, дето само се чудят как да приберат някой лев. Както беше казано едно време, нека се попита къщичка за пиленца правил ли е. Смешно е, моля ви се. У нас хората искат повече да вземат от футбола, отколкото да дават”, каза още В. Стефанов. Той предвижда Пенев да получи 38 гласа на Конгреса в петък тази седмица.

Боби Михайлов е единствения достоен да ръководи БФС, убеден е шефът на Славия. Той призова за пореден път малцината бизнесмени, които дават пари за футбола като собствениците на ЦСКА и Локомотив Пловдив Гриша Ганчев и Христо Крушарски да не бъдат хулени, защото в противен случай спорт в България няма да има изобщо. Стефанов смята, че именно хората, които инвестират във футбола трябва да се обединят, като бъдат подкрепени от държавата и общините, така както е в редица държави. У нас такава подкрепа липсва или е много слаба, за разлика от практиката в Полша.

Стефанов засегна и въпроса за културата на поведение на част от публиката по време на мачове: “Аз бих направил билетите по 50 лева, ще идват културни хора със семействата си. След един мач нареждаха майка ми, семейството ми. В Англия ги вадят с полиция от стадиона тези, които чупят и трошат, и отиват да копаят. После защо у нас не ходят хората с децата си на стадиона. Е, как да ходят?”, попита футболният мениджър.

Президентът на Славия отново наблегна на необходимостта да се дава шанс на български футболисти: “Като сме пълни с Делхаруби, Маруби, доникъде няма да стигнем. Взимаме някакви от Африка, ако ги викнат в националния отбор, ще вземеш малко евро. Боже, това ли трябва да ни е целта?”

Венцеслав Стефанов отбеляза, че амбициите на Славия през пролетния полусезон са свързани с турнира за Купата на България, а не с първенството. Белите ще играят на полуфинал за Купата с Ботев и ако отстранят пловдивския съперник, ще се изправят срещу ЦСКА, прогнозира опитният ръководител. Това ще им отвори пътя за участие в евротурнирите, докато в първенството Славия няма шанс да се нареди в челната тройка, категоричен е Стефанов. След успешните трансфери в Италия на Петко Христов и Калоян Кръстев, на дневен ред е Андреа Христов и Стефан Велков. Преговорите за тях ще бъдат приключени през юни.

В. Стефанов заяви, че Славия ще се върне на собствения си стадион, когато бъде направен ремонт и осветлението монтирано. “Аз съм човекът, който реши да играем на стадион “Васил Левски”, не бъркайте Загорчич. Много точен човек е, никога не е капризнечел! Защо да не ползваме стадион “Васил Левски”, какво ни пречи? Новият терен ще бъде на местото на козирката! Къде да бъде иначе?! На мястото на стария, разбира се. Хвърляш 200-300-500 хиляди, дошли от Рога на изобилието, и отиваш на килимчето. Бачкане трябва! Бачкане!”