Костадин Ангелов: „Има надграждане в отбора, очакам първите победи”

Костадин Ангелов: „Има надграждане в отбора, очакам първите победи”

На специална пресконференция в Пресклуб „България” старши треньорът на ФК Витоша Костадин Ангелов заяви, че зимната подготовка на отбора е минала много добре и всички очакват първия мач от пролетния дял на шампионата с Дунав Рс.

„Подготовката премина много добре, времето бе чудесно. Радвам се, че спечелихме турнира за Купа „Балчик”, показахме, че има надграждане и израстване в отбора. Нови попълнения при играчите нямаме, очаквахме да подпишем с един чужденец, но не се получи. Имаме нов човек в треньорския щаб – Димитър Атанасовски, треньор на вратарите. За мен най-важно е да развиваме качествата на младите български футболисти. Причината за да нямаме победи досега е основно в мен – заради моя романтизъм и заради това, че харесвам нападателния футбол”, заяви Ангелов пред репортерите и допълни, че голяма роля има и бюджетът.

„Ние имаме три пъти по-малък бюджет от нашите основни конкуренти. Но съм сигурен, че ще можем да запазим мястото си в Първа лига”,заключи Ангелов.

Помощник треньорът Росен Кирилов поясни, че очаква след разделянето на отборите на първа шестица и втора осмица, ФК Витоша да започне да играе по-добре и да побеждава.

„Необходима ни е малко повече увереност, а тя идва с победите. Сигурен съм, че през пролетта отборът ще играе по-добре и ще започне да побеждава”.

Футболистът Лъчезар Котев изказа своето задоволство от подготовката  и изрази оптимизъм за предстоящото представяне на отбора.

„В Балчик се представихме много добре и спечелихме турнира. Доволен съм от подготовката и очаквам в предстоящите мачове да постигнем първата си победа, а след нея може да спечелим и още срещи”, каза Котев.