Стоян Гунчев: „Мисля, че можем да постигнем много добър резултат”

Стоян Гунчев: „Мисля, че можем да постигнем много добър резултат”

На 13 февруари в столичния Парк хотел Витоша бе изтеглен жребият за Европейското първенство по волейбол за девойки до 17 години, което ще се проведе от 13 до 21 април  в София. Тимът на България, който е воден от треньора Стоян Гунчев, е в група I, като срещите ще бъдат в зала „Христо Ботев“. Съперници на младите ни националки са Русия, Беларус, Сърбия, Словения и Унгария.

Другата група II ще играе своите мачове в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.  В нея са  отборите на Турция, Румъния, Украйна, Италия, Холандия, и Германия.

На специална пресконференция в Пресклуб „България” старши треньорът на националките Стоян Гунчев заяви, че е очаквал по-добър жребий, но се надява отборът да се представи по-добре от миналата година, когато нашите момичета спечелиха бронзов медал. Гунчев обяви пред репортерите, че националният отбор на България по волейбол за девойки до 17 години ще играе контроли с европейския шампион Италия дни преди старта на Евроволей 2018.  Предложението за контроли  идва от италианска страна, като желанието на златните медалистки е за проверки с класен състав. Припомнаме, че България бе единстваната страна, която взе гейм на Италия на Европейското първенство през 2017 в София, където нашите момичета завършиха с бронзовите отличия. Предложения за съвместна подготовка има и от Турция.

До началото на първенството остават по-малко от два месеца, като Гунчев събира от 20 февруари разширен състав  за подготовка в София. Трeнировките ще се водят в зала “Христо Ботев”, където ще бъдат мачовете на група I.

По време на подготовката са предвидени  контроли с Румъния и Турция, като се предвижда и поредица от проверки срещу различни български отбори, с което се цели по-голяма игрова обиграност.

„Мисля, че отборът може да играе добре с всички отбори в нашата група  и се надявам  да постигнем много добър резултат”, сподели Гунчев пред репортерите и допълни,че в тима има 4 момичета, с които в бъдеще можем да се гордеем и при жените.

Капитанът на отбора Мария Йорданова сподели, че момичетата са амбицирани да направят олична подготовка и да дадат 100 % от себе си по време на мачовете, за да се представят възможно най-добре. „Има какво да си връщаме на Русия. Вече в отбора сме обиграни добре, имаме самочувствие и се надявам да се представим отлично”, заключи Йорданова.