И ФК Локомотив София получи подкрепа от Efbet

И ФК Локомотив София получи подкрепа от Efbet

 

Отборът ще играе за влизане в Първа лига, обяви Иван Василев

 Днес в Пресклуб “България” ФК Локомотив 1929 /София/ в лицето на президента и собственик Иван Василев и изпълнителния директор Бойчо Величков от една страна и компанията Efbet, представена от маркетинг мениджъра Емил Кънев, обявиха началото на своето партньорство. Преди това с минута мълчание гостите и репортерите почетоха паметта на Павел Панов и Георги Марков.

Най-голямата родна фирма за залагания първоначално ще спонсорира футболния клуб за 15 месеца с опция договорът да бъде продължен. Efbet вече помага на повече от 50 футболни клуба в страната, отделно дава средства на други спортове като волейбол и баскетбол. Компанията ще помогне стадион “Локомотив” да стане по-приветлив и да върне зрителите по трибуните, подчерта Кънев. Той получи за подарък екипировка и шалче с логото на клуба.

Ив. Василев благодари от сърце на Efbet, че вече е част от семейството на един от най-обичаните футболни клубове в София.  Много са локомотивците и мечтата ми е да идват повече от тях на мачовете, сподели собственикът и бивш футболист на железничарския клуб. Той се похвали, че е успял вече да купи модерно информационно табло, въпреки че финансовата тежест е толкова голяма, че е все едно да асфалтира сам бул. “България”. На този етап е трудно да се каже кога ще са възможни следващите необходими подобрения – ново осветление и ремонт на централната трибуна.

Тази събота отборът на Локо Сф ще излезе срещу Оборище Панагюрище за първия си мач през пролетния полусезон на първенството. Срещата ще бъде прекъсната в 5-атата минута в знак на почит към внезапно починалия Георги Марков, който играеше с номер 5 и чиято дълга професионална кариера е свързана и със столичния клуб в кв. “Надежда”, обяви днес Иван Василев. Всички футболисти ще носят черна лента.

Локо Сф завърши есенния полусезон на трето място, сега ще се бори за първото място в крайното класиране на Втора лига, за да се изкачи в Първа лига.  Предстои един изключително труден етап за червено-черните, тъй като 4 отбора са с изравнени сили и имат шанс за лидерската позиция /Ботев /Враца/, Царско село, Локомотив 1929 и Монтана/. В зимната пауза бяха привлечени 5-има нови играчи, подготовката премина много добре, стана ясно на пресконференцията. Ако Локо Сф влезе в елита, спонсорът Efbet е предвидил значителни бонуси, каза Емил Кънев.