Добрин Гьонов: Целта пред ЦСКА 1948 е ясна – влизаме във Втора лига, а след това и в Първа лига”

Добрин Гьонов: Целта пред ЦСКА 1948 е ясна – влизаме във Втора лига, а след това и в Първа лига”

На специална пресконференция в Пресклуб „България” ръководството на ФК ЦСКА 1948 обяви своите цели през новия полусезон.

“Вчера се проведе Общо събрание на клуба. Приехме финансовия отчет, имаме нов член на УС– Пепа Василева. Решихме, че целта пред отбора е влизане във Втора лига, а после в Първа лига. Организационно и финансово клубът е много стабилен. Каквото сме обещали – всичко сме изпълнили. И ако миналото лято имахме проблем с привличането на играчи, вече футболисти от  Първа и Втора лига идват в нашия отбор” сподели пред медиите изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов. Той допълни, че Емил Гъргоров е картотекиран, но търси варианти да играе в чужбина.

Треньорът на отбора Йордан Юруков заяви, че подготовката е минала много добре. Отборът е имал два лагера, изиграл е успешно контролни мачове с отбори от Втора лига.

„За нас няма лесен двубой. Очаквам да има много интересни срещи през пролетния полусезон. Всички отбори играят срещу ЦСКА 1948 с максимални усилия, затова във всеки мач трябва да играем на 100 %, за да спечелим. Радвам се, че всички в отбора го разбират, раздават се и в тренировките, и в мачовете и се надявам да постигнем целта, поставена пред отбора – класиране във Втора лига. Класирахме се за полуфиналите и за Купата на Аматьорската лига, така че ще се борим и за промоция във Втора лига, и да спечелим Купата”, каза Юруков.

Новото попълнение в отбора – вратарят Емил Михайлов, който премина в ЦСКА 1948 от    Черно море , заяви, че се чувства много добре в отбора.

„Подготовката премина отлично, с нетърпения очаквам първия мач от новия полусезон. За мен е важно отборът да побеждава, без значение дали като вратар ще имам основна заслуга за успеха или не. Няма вратар, на който да подражавам – стремя се да се уча от най-добрите вратари в света”,сподели Михайлов

Нападателят Йоан Маринов каза, че настроението в отбора е много добро, всички са готови за предстоящите двубои от пролетния дял на първенството в Трета лига и се надява отборът да запази първото място и да се класира за Втора лига.