Станислав Костов: Преминаването в Левски е върхът в кариерата ми в България

Станислав Костов: Преминаването в Левски е върхът в кариерата ми в България

На специална церемония в Пресклуб „България” новият нападател на Левски Станислав Костов бе награден за Играч на 22-ия кръг в Първа професионална лига. Юношата на Пирин (Благоевград), който пристигна тази зима на “Герена”, получи 10 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти за двата гола,  които реализира  при победата с 4:1 над Септември (София). Габриел Обертан (Левски) има 6 гласа, а по един глас са Васил Шопов (Дунав Рс), Конър Хендерсън (Пирин Бл )  и Педро Еуженио (Берое).

Костов призна, че макар да е носил екипа на ЦСКА, Левски е върхът в кариерата му, като именно 26-кратният шампион на България е отборът на сърцето му.

“Не съм имал нито за миг притеснения, когато получих обаждане от Левски. Бях готов на всичко, за да дойда на “Герена”. Това определено е върхът в кариерата ми в България. Чест е за мен, че съм играл за двата гранда, но “сините” са отборът на сърцето ми. Снимките ми от детските години го доказват”, не скри задоволството си от трансфера на “Георги Аспарухов” Костов.

“След като започнах добре, аз самият се замислих, че трябва да задържа това ниво. В Левски всичко се следи под лупа, никой не те чака. Най-важният мач е следващият. Срещу Берое отново трябва да съм на ниво. Доволен съм от работата си с Делио Роси –  за кратко време научих доста нови неща”, допълни новият голмайстор на “сините”, който призна, че  голмайсторът Давид Яблонски го е взел “под крилото си”.