Футболни знаменитости са патрони на детския турнир “Дряново 2018” за Купа “Изида”

Футболни знаменитости са патрони на детския турнир “Дряново 2018” за Купа “Изида”
Проявата ще стане международна, заяви главният организатор Теди Джорджо

За втора поредна година Дряново ще привлече млади футболни надежди от цялата страна броени дни преди най-големия християнски празник Великден. От 1-ви до 4-ти април в града ще се съберат деца в три възрастови групи /5 г.,7г. и 9 г./ , за да мерят уменията си в най-популярната игра. Организатор на проявата е местният футболен клуб “Локомотив 1927” начело с шефа на Управителния съвет Тодор Георгиев /DJ Теди Джорджо/, който е и председател на общинския съвет. Генерален спонсор е сладоледената компания “Изида”, чието име носи и шампионската купа. Екипировката “Ереа” е осигурена от “Спорт Депо”.
Състезанието е в календара на БФС и е под патронажа на емблематични футболни имена като Пламен Николов, Станислав Генчев, Петко Петков и Благой Георгиев. Подкрепа за прекрасната инициатива днес в Пресклуб “България” изрази и Емил Костадинов, отговорник за детско-юношеското направление във футболната централа. Бившият вратар от националния отбор Пламен Николов, който е родом от Дряново, пожела на вдъхновителя Теди Джорджо турнирът да стане международен и обеща да работи за това. Теди Джордожо го увери, че това ще стане още следващата година, след като събитието се радва на толкова силно рамо от партньори и спонсори. В Пресклуб “България” на журналистическите въпроси отговаряха Красимир Цонов, изпълнителен директор на “Спорт депо” и официален вносител на марката “Ереа”, Ивета Михайлова – мениджър бизнес развитие на сладоледи “Изида”, д-р М.Добрев – лекар на ЦСКА 1948, на националните юношески отбори и официално медицинско лице на събитието. Екипировката “Ереа” беше представена от капитаните на отборите от школата на “Локомотив 1927″/Дряново/.
Благой Георгиев благодари, че е поканен да бъде патрон на проява, посветена на децата. Малки футболисти от много клубове ще вземат участие в турнира, като заявки се подават до този петък, 9-и март.За доброто настроение и атмосфера на обновените стадиони в Дряново и село Царева ливада, ще се грижат самия Теди Джорджо и DJ Goro.
Като шеф на УС на ФК “Локомотив” Дряново Тодор Георгиев/Теди Джорджо/ се похвали, че вече има събрани от дарения 37 хил. лв. за закупуване на нов автобус.
Той използва трибуната на Пресклуб “България” да призове за благотворителна щедрост за събиране на 50 хил. евро за лечение на 18-годишния баскетболист от София Самуил Владимиров, избран в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол.