Милчо Ангелов: „Ще се борим за Купата на България и за 7-то място в Първа лига, за да играем в Лига Европа

Милчо Ангелов: „Ще се борим за Купата на България и за 7-то място в Първа лига, за да играем в Лига Европа

На специална церемония в Пресклуб „България” новият нападател на Славия Милчо Ангелов бе награден за Играч на 23-ия кръг в Първа професионална лига. Ангелов получи  6  гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти за  гола,  с който Славия в последните минути изравни на Витоша. Фернандо Каранга (ЦСКА)  има 4 гласа, Валентин Галев (Септември)  е 3 гласа, с по два гласа са Марселиньо (Лудогорец)  и Даниел Пеев (Витоша), а Мартин Камбуров (Берое) има 1 глас.

Милчо Ангелов благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници, които до последния момент са се борили, за да изравнят резултата.

„Харесва ми, че в Славия играят предимно млади момчета и българи, разбираме се добре, надявам се, че след като победихме Дунав, ще продължим да вкарваме повече голове и да печелим във всеки мач. Беше много труден и непредвидим мач, но се радвам, че победихме и вярвам, че тази победа ще ни даде сили за още успехи. Отборът има колебания в резултатите, но ще видите, че в края на сезона ще бъдем много, много по-силни – mросто ни трябва повече време.Нямаме поставена конкретна цел, но сме амбицирани да победим  за Купата на България отбора на Ботев Пд  и да играем на финала. А в Първа лига ще се стремим да се класираме на 7-мо място. Всеки футболист мечтае да играе в европейските клубни турнири, така че се надявам „Славия” да бъде един от отборите, които ще играят в Лига Европа”.

Ангелов заяви, че е добре във всеки отбор да има опитни футболисти, тъй като младите играчи ще могат по-бързо да развият своите  качества. Според него основните фаворити за титлата са Лудогорец и ЦСКА,  няма предпочитания с кои отбори Славия да играе във втората осмица на Първа лига, тъй като във всеки тим играят добри футболисти.