След втората Купа на България БК Рилски спортист грабна първи трофей за отбор на месеца

След втората Купа на България БК Рилски спортист грабна първи трофей за отбор на месеца

Днес в Пресклуб „България“ президентът на БК Рилски спортист Петър Георгиев и наставникът на мъжкия тим Людмил Хаджисотиров  бяха удостоени с наградите за най-добър отбор и треньор на март. С 11 гласа от спортните редакции елитните баскетболисти от Самоков оглавиха класацията за спечелената Купа на България, която е втора в тяхната витрина. С 10 гласа Л. Хаджисотиров е победител сред своите колеги Иван Петков /ВК Марица Пд, 6 гласа/ и Александър Попов /ВК ЦСКА, 4 гласа/. Така младият треньор закачи на ревера си за първи път значката „Златен трикольор“.

Необичайното преместване на финалния мач за Купата срещу Левски Лукойл във Велико Търново беше силен стимул и жажда за победа за отбора на Рилски спортист, заявиха след церемонията Георгиев и Хаджисотиров. Наставникът оценява Купата като най-голямото си постижение досега, защото е млад и има редкия шанс да работи на такъв пост в първокласен отбор от 2 години насам, което е рядко явление в баскетбола. За съжаление, след този успех, отборът излезе от обичайния си ритъм поради сериозни проблеми с контузени играчи, каза старши треньорът. Това костваше на баскетболистите от Самоков отпадане от Балканската лига и четвърто място в редовния сезон на първенството в Националната баскетболна лига.

Сега предстои решителната, плейофна фаза. Рилски спортист ще се изправи срещу Берое и Левски Лукойл със същата мотивация, както игра във финала за Купата, стана ясно от думите на собственика Петър Георгиев и старши треньора Людмил Хаджисотиров. Те обръщат гръб на машинациите и мръсните игри в родния баскетбол и ще гледат само какво става под коша, споделиха още двамата.