С млади състезатели и бюджет над 150 хил. лв Дея Волей ще играе за оставане в елита

С млади състезатели и бюджет над 150 хил. лв Дея Волей ще играе за оставане в елита

В края на май или началото на юни трябва да приключи селекцията в бургаския тим Дея Волей, който прескочи летвата и от новия сезон ще бъде част от Суперлигата, обявиха днес в Пресклуб „България“ собственикът клуба д-р Александър Маджуров и старши треньорът Петър Дочев. Моята визия е да заложим на микс от млади състезатели, обяви още главният мениджър. Тепърва ще се работи по финансовата рамка и след това ще се мисли кои волейболисти ще останат и с кои нови да се водят преговори за трансфер. Има дефицит на класни български играчи, защото те търсят реализация в чужбина, а чужденците струват твърде скъпо, но въпреки това наставникът е оптимист за нови попълнения. Освободените от Левски имат какво да дадат на волейбола, намекна Дочев за една от трансферните опции пред Дея Волей.  Клубът разчита и на детско-юношеската школа, в която около 200 малчугани и тийнейджъри тренират волейбол.

Тази година бюджетът е около 150 хил. лв., а за 2019 г. ще е още по-голям след изкачването на Дея Волей в Суперлигата, стана ясно на пресконференцията. Д-р Маджуров е доволен, че отборът с участието си в групата на най-добрите вече привлича интерес от страна на спонсори. Правилната финансова политика е да има повече по-дребни благодетели, а не един мощен генерален спонсор, от който всичко да зависи и в случай на оттеглянето му от клуба всичко да се срути, формулира лекарят-собственик своето виждане.

От новия сезон Дея Волей ще има нелеката задача да съвмести графика си за ползване на зала „Младост“ с другия бургаски отбор, Нефтохимик, който за втора поредна година е шампион на страната при мъжете. Разчитаме на помощта на общината, каза миналогодишният треньор на шампионите Петър Дочев. За община Бургас няма нищо по-хубаво от това да има два отбора по волейбол в елита на страната, добави специалистът. Дея Волей се радва на пълна зала за мачовете си, подчерта д-р Маджуров. Искаме да има повече забавление за публиката занапред, подчерта маркетинг директорът Генчо Генчев. Петър Дочев изтъкна, че е получил поздравления и похвали от конкурентите за пробива на Дея Волей в Суперлигата. Наставникът е очарован от атмосферата в морския град и обичта на хората. Роден съм в София, но се смятам за бургазлия, каза треньорът.