Купа „Долчини“ ще събере над 220 колоездачи от всички възрасти

Купа „Долчини“ ще събере над 220 колоездачи от всички възрасти

“София – Европейска столица на спорта 2018 ” отново подкрепя стартовете

Над 220 състезатели от всички възрасти и от всички действащи клубове в България плюс гости от Гърция ще участват в традиционните колоездачни състезания за Купа „Долчини“. През 2018 г. веригата се провежда за 4-ти пореден път и включва три етапа, първият е този уикенд в София. Двата критериума са около зала Арена Армеец и отново за част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“, с което Столична община продължава мощната си подкрепа за колоездачния спорт.

Програмата предвижда състезания в девет категории за 12, 15, 24, 30 и 36-годишни, като първите стартове този уикенд са в 11 ч. Класирането в събота е въз основа на изминати обиколки и от броя на точките в спринтовите обиколки, а класирането в неделя ще бъде въз основа на изминатите обиколки, чрез елиминиране на последния състезател след всеки спринт. Следващите етапи са в Дупница и Сапарева баня на 26-27 май и в Банско и Разлог на 16-17 юни с име „По стъпките на римляните“.

На 26 май ще има отделен старт за любители – изкачване от Сапарева баня до Паничище, съобщиха организаторите на специална пресконференция днес в Пресклуб „България“. „София 2018 и Столична община подкрепят тези вече традиционни състезания, защото са част от стремежа ни повече хора да имат възможност да практикуват един от най-популярните и обичани спортове – колоезденето. Желаем успех и на другите градове–домакини тази година,“ заяви на пресконференцията Анатоли Илиев, орг. секретар на „София – Европейска столица на спорта 2018“ и член на Управителния борд на ACES EUROPE. На срещата с медиите присъстваха още инж. Методи Чимев – кмет на Дупница, Любомир Венков – главен организатор, Явор Капитанов – бизнесмен от с. Баня, Разложко и Ивета Михайлова – представител на генералния спонсор -сладоледите „ИЗИДА“, който, освен колоезденето, подпомага волейбола, тениса и редица други спортове в България.

Наградният фонд в София е 2900 лв., а като цяло за веригата над 10 000 лв. Целта на организаторите е да разширяват всяка година географията и да увеличават броя на участниците, включително и от чужбина. Повече подробности ще намерите на cup.dolchini.com.