Иван Влъчков и Константин Маршавелов се готвят за участие в 24-те часа на Льо Ман

Иван Влъчков и Константин Маршавелов се готвят за участие  в 24-те  часа на Льо Ман

Дългогодишният картинг пилот Иван Влъчков ще е част от българския отбор, който планира да участва в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“ следващата година с болида Sin Car R1, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ Росен Даскалов, който е председател на екипа София Кар Моторспор.

Спортният мениджър на тима Владимир Илиев допълни, че отборът за момента има двама пилоти – Влъчков и шампионът на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама състезатели (задължителният минимум е трима плюс един резервен), като всички, които имат желание и възможност, са поканени да участват в подбора.

Вече са били проведени разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в Льо Ман през 2009 г, а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016 г.

Илиев подчерта, че проектът за български тим в Льо Ман датира още от 2015 г., като в следващите месеци предстои много работа и тестове. Даскалов обясни, че първо ще бъде направен 12-часов тест на писта, като се очаква това да се случи през есента в Гърция или Румъния. До него трябва да бъде подбрани всички пилоти.

Иван Влъчков заяви пред репортерите, че гледа към следващото предизвикателство – Льо Ман, след успехите в GT4 за Купата на Централна Европа в първия кръг от новия сезон. Иван спечели и двете състезания на пистата Мост в Чехия в класа на аматьорите.

Сега му предстои и първия кръг от новия сезон в националния шампионат на Затворен маршрут в Бургас. Там Иван ще се бори с още 12 пилоти в своя клас Туринг с  автомобил Хонда Сивик.