Мотополигон „Козар Белене“ приема третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос

Мотополигон „Козар Белене“ приема третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос

Тази събота и неделя мотополигон „Козар Белене“ край град Левски  ще бъде домакин на третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков. Състезанието в Левски ще бъде последното преди голямата лятна пауза за участниците в Републиканския шампионат.

В клас МХ65 лидер в класирането с актив от 80 точки след първите два кръга е Живко Иванов, а негови основни конкуренти за първото място ще бъдат Енис Байрамов и Мартин Ангелов.

В клас МХ85 Християн Георгиев е първи във временното класиране с 82 точки и той ще се бори да увеличи преднината си пред втория Живко Богданов и третия Виктор Бориславов.

В клас МХ2 водач в класирането с пълен актив от 100 точки е Майкъл Иванов. Втори е Хакан Халми, а за третото място се води много оспорвана борба между Николай Малинов, Алекс Димитров  и Станислав Цеклеов.

В клас 450 сс Адриан Радуца поднови своята кампания за спечелването на шампионската тила на България за втора поредна година и с актив от 100 точки е безспорен лидер в първенството. Тони Цветков е втори с 80 т, а трети е Калоян Илиев.

Третият състезател с пълен актив от 100 т след първите два кръга е Мартин Тодоров в клас МХ.  Втори във временното класиране е Григор Царев, а трети – Кадир Масар. Тримата състезатели ще бъдат основните претенденти за челните места в отделните маншове.

В събота, 12 май, са тренировките и първия манш за клас МХ, в неделя официалното откриване е в 10.20 ч, след което започват състезателните маншове във всички класове.