Венци Стефанов : Защитата беше най-слабото място на Славия този сезон и въпреки това Левски не ни победи

Венци Стефанов :  Защитата беше  най-слабото място на Славия този сезон и въпреки това Левски не ни победи

Собственикът на белите покрусен от хулите по адрес на покойните му майка и син, ще предложи връщане на формата с 16 отбора в Първа лига

Защитата беше най-слабото място на Славия този сезон и въпреки това Левски не ни победи, бе един от коментарите днес на Венцеслав Стефанов за прословутия финал за Купата на България. Треньорите ще имат думата за състава, но ще се търси защитник за следващия сезон, обяви в Пресклуб „България“ президентът на белия клуб. Отборът ще се раздели с централния бранител Андреа Христов до 10-15 дни, добави Стефанов. Футболистът вероятно ще последва брат си в Италия, въпреки че шефът на Славия твърдо отказа да посочи в коя държава точно ще продължи кариерата си талантливият Андреа. За промените преди новия сезон и участието на отбора в турнира на Лига Европа Стефанов беше лаконичен: има от треньорския щаб набелязани футболисти, които ще бъдат освободени.

Попитан дали за него беше изненада спечелената Купа, която отвори пътя на Славия към евротурнирите, босът на най-стария столичен клуб сподели, че е имал съмнения, тъй като е бил информиран за някои неща. Конкретиката на въпросните неща беше оставена за тълкуване от журналистите, които са интелигентни хора. Най-интелигентните футболисти има Славия, те имат добри треньори и знаят какво да направят – така Венци Стефанов обяснява победата на своя отбор в решителния финал за Купата срещу абсолютния фаворит Левски. Футболният ръководител е покрусен от ругатните по адрес на покойните му майка и син от страна на част от сините фенове. „Не говоря за европейско поведение, а за човешко“, бяха думите на мениджъра. Той шеговито подхвърли Левски да се прекръсти на Филип Кутев, след като ръководството на сините дава една камара пари на привържениците за хореография.

От следващия сезон Славия ще се завърне у дома, стана ясно още на пресконференцията. Ремонтните работи текат усилено на стадион „Овча купел“ и в края на юли теренът ще е готов. Ще бъде завършено и осветлението. Като член на Изпълнителния комитет на БФС Венци Стефанов ще отстоява връщането на старата схема на първенството с 16 отбора в елита. Той е обяснил своята позиция на президента Борислав Михайлов. Първата шестица сега играе за трето място, а останалите, Септември, Черно море, те за какво играят? За здраве.