Красимир Балъков: Предстоят трудни разговори за бъдещето на Етър!

Красимир Балъков: Предстоят трудни разговори за бъдещето на Етър!

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Етър  Ерик Почански бе награден  като  Играч №1 на 33-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Почански получи 7 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти за първия гол при победата на “виолетовите” с 2:1 над Пирин. Паулиньо (Левски) има 6 гласа, Георги Илиев (Черно море) е с 3 гласа, Бирсент Карагерен (Дунав)  и Анте Аралица (Локомотив Пд) имат по 1 глас.

Почански  благодари на  всички, които са гласували за него и заяви, че по-важна е победата на Етър и доброто предстаяне на отбора. “Всички офанзивни футболисти придобиват самочувствие, когато бележат, така е и с мен. От Балъков гледаме да се учим, защото много неща, които правим при него, не сме ги виждали другаде. Знаем всички кой е той и се надяваме да продължим да работим с него“.

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков заяви пред репортерите:

„Предстоят ни тежки мачове с Дунав /Русе/, но и още по-тежки разговори за бъдещето на Етър.  За мен бе въпрос на морал и чест да се върна в родния ми клуб за да възродим славните времена, когато Етър бе шампион на България  и по 4-5 футболисти от клуба играеха в националния отбор. За първи път работя в клуб, който има финансови и други затруднения. Надявам се търновският бизнес и ръководството на общината да се обединят и да помогнат  за развитието на футбола в нашия град. Необходими са поне 1 200 000 лв за инфраструктура, за изграждане на нови терени и поне още 1 500 000 лв повече  от сумата, която получаваме в момента. В клуба нямаме скаут и маркетинг отдел, още много неща са необходими, за да се работи успешно. В последните месеци броят на феновете се увеличава, имаме 250 деца в детско-юношеската школа и трябва всички – бизнесмени, кмет и общински съветници -да работим заедно за бъдещето на тези деца. Александър Нанков много помага, но е необходимо повече бизнесмени от Велико Търново да се обединят и да се включат в подкрепата за Етър.“

Красимир Балъков заключи, че предстоящите мачове с Дунав ще бъдат тактическа битка.

„Дунав е по-балансиран отбор, но  се надявам  футболистите на Етър да играят спокойно и търпеливо, с повече владеене на топката, да спечелим баража и да останем в Първа лига“.