Футболистът на месеца Стивън Петков: “Не мисля, че това ще ми е последната награда с Ботев!“

Футболистът на месеца Стивън Петков: “Не мисля, че това ще ми е последната награда с Ботев!“

Нападателят би приел каквато и да е оферта от чужбина

Нападателят на Ботев  Пд Стивън Петков днес получи в Пресклуб „България“ малката златна топка за футболист на месеца. В анкетата за април голмайсторът на канарчетата, който има 15 гола на свое име този сезон, се нареди пръв с 8 гласа от спортните редакции за цялостния му принос към добрата игра на отбора в последните мачове. На втора позиция с 4 гласа е играчът на 30-и кръг Клаудио Кешеру от Лудогорец, а останалите номинирани футболисти имат по 2 и по 1 глас.

Във връзка със слуховете за предстоящ трансфер, Стивън Петков отрече за раздяла с Ботев към този момент : „Не мисля, че това ще ми е последната награда с Ботев“, каза футболистът, посочвайки приза за номер едно на месеца. Той е благодарен за отношението към него през последната година от чистачката до президента в пловдивския клуб. Договорът му с Ботев изтича след година. Трансфер в друг български клуб е почти невъзможен: Стивън има в договора си такава клауза за откупуване, че само един клуб може да плати сумата, поясни нападателят на Ботев Пд.

Ако обаче има  заявен интерес към него от друг клуб в  чужбина, дори да е от трета дивизия, той няма да се колебае да приеме предложението. Причината е, че финансовите и спортно-техническите условия ще са по-добри, поясни пред Пресклуб „България“ агентът на Стивън Генади Вучков. Това обаче не е всичко. Именно към своя представител футболистът днес  изрази благодарност за оказаната помощ през 2014 г. Тогава нападателят бе обвинен в залагания на черно. Днес Стивън Петков показа, че обидата е оставила отпечатък в душата му – той сподели, че още преди 4 години се е зарекъл един ден да напусне България.

На въпрос кой е най-тежкия му момент с Ботев Пд този сезон, Стивън Петков отговори : най-разочароващият беше полуфиналният мач за Купата на България срещу Славия, когато Ботев отпадна.Така тимът не успя да вземе отново трофея, както го направи маналата година и да се класира за турнира за Лига Европа. Промените в състава на канарчетата са решаващия фактор за провала. “Новите попълнения не успяха да заместят старите и затова не взехме  Купата“, каза Стивън Петков.