Красимир Иванов: Мачът с Бока Хуниорс ще бъде празник и спектакъл

Красимир Иванов: Мачът с Бока Хуниорс ще бъде празник и спектакъл

Събитието “75 години Георги Аспарухов”  и мача на Левски с Бока Хуниорс ще се проведе  на 19 август на Националния  стадион “Васил Левски”, а началото е в 19:43 часа, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ изпълнителният директор на ПФК Левски Красимир Иванов. На пресконференцията присъстваха съпругата на Георги Аспарухов – Величка Маркова, както и легендите на “синия” клуб Иван Вуцов и Сашо Костов.

Съотборникът на Георги Аспарухов – легендарният български футболист и треньор Иван Вуцов, разкри, че именно Гунди е бил до него, когато през 1966 г. на световното първенство в Англия  си вкарва автогол.

„След световното пристигнахме на летище “София”. Имаше една тераса, на която близките и познатите посрещаха хората. Когато наближих, вече се чуваха викове и подмятания. По-големият ми син извика: “Татко, защо вкара този автогол?” Казах си: “Започнаха ме!” Какво да ви кажа за тази среща и самото Божие наказние?! Този автогол дойде при 0:0. Да исках да вкарам по този начин, нямаше как да го направя.

След като отбелязах този “красив” гол, прибрахме се в едно хотелче в Честър. Бях в несвяст. Не си спомням дали съм бил напълно адекватен, тежко преживявах този момент. При мен непрекъснато стоеше моят съквартирант Георги Аспарухов. Казваше ми: Майната му, остави го, трябва да бъдеш човек, който да надживява тези работи”

спомни си Вуцов и добави: „Георги Аспарухов освен брилянтен и голям футболист, беше и голям човек. Той беше човек, който умееше и знаеше как да общува с хората, как да възприема доброто и лошото, как да реагира”.

Красимир Иванов подчерта, че на 19 август родната публика ще има уникалната възможност да посрещне за първи път у нас гранда “Бока Хуниорс” – отборът, който преди два дни за пореден път стана шампион на Аржентина, ще излезе на стадион „В. Левски“ в мач срещу “Левски”.

Мачът с Бока Хуниорс няма да бъде приятелска среща, а знаменито събитие за цяла България. Изключителен спектакъл, който ще остане в историята като един от най-запомнящите се футболни сблъсъци – достойна почит за великия Гунди. Името на Георги Аспарухов все още отваря врати и без него този мач нямаше да бъде възможен. Той е причината “Бока Хуниорс” да дойде в България и да играе с Левски”,  уточни Красимир Иванов.