Добрин Гьонов: И във Втора лига ЦСКА 1948 ще се бори за първото място

Добрин Гьонов: И във Втора лига ЦСКА 1948 ще се бори за първото място

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов, наставникът на тима Валентин Илиев и голмайсторът на отбора дадоха съвместна пресконференция в Пресклуб „България“ по случай класирането на първо място в Югозападната група на Трета лига и влизането  в професионалния футбол.

“Измина много трудна година, но главно с труда на момчетата, на треньорския щаб, на ръководството успяхме да постигнем главната цел – да достигнем до заветния връх в Трета лига. Използвам възможността да поздравя нашите конкуренти, които ни дишаха във врата и буквално до последния кръг се опитваха да ни изместят от първото място. Така станахме по-силни. Желая им успех!”, каза Гьонов, който обяви, че следващата цел на клуба е промоция в Първа лига. “Целта пред отбора е само една – първото място. На ЦСКА му приляга да е първи. Очертава се интересна Втора лига. Според много специалисти това ще е една от най-интересните Втори лиги, които някога е имало, тъй като се събират доста кандидати за единственото място, даващо право на директна промоция в Първа лига. Но ЦСКА няма начин да не гони и преследва първото място”, каза Добрин Гьонов.

Той допълни, че всички досегашни спонсори на отбора са доволни и се очаква да подпишат договори и за следващия сезон. В последния месец още две фирми са проявили интерес да спонсорират тима.

“Имахме много трудни моменти. Имаше период, в който бяхме пред фалит, но после се стабилизирахме. Изключително горд съм от пътя, който извървяхме от “А” окръжна до Втора лига. Няма друг отбор, който да го е извървял. Поне аз не знам за такъв. Това само ме кара да съм с високо вдигната глава пред всички останали отбори. Още от януари правим разчети за участие във Втора лига. Няма какво да крием – с бюджета от Трета лига спокойно можем да играем във Втора. Но няма да бъдем този фактор, който ние искаме. През миналата година успяхме да подпишем 15 спонсорски договора. Имаме един основен, а останалите ни подпомагат, което ни дава една стабилност. Много е интересно, че още две фирми напълно сами ни потърсиха през последния месец и половина. Едната дори изяви желание да стане генерален спонсор на отбора. Имам информация, че всички са доволни от сътрудничеството си с нас. Някои договори са за по една година и сега ще ги предоговаряме при по-добри условия. Чисто финансово считам, че няма да имаме проблеми да играем във Втора лига и да бъдем фактор. До края на другата седмица ще представим всички документи за лицензиране. Считам, че сме напълно изрядни и няма да  има  пречка взимането на лиценз”, разясни Гьонов.

ЦСКА 1948 ще продължи да играе своите срещи и във Втора лига на стадиона в Драгалевци.

Старши треньорът на отбора Валентин Илиев заяви пред репортерите, че в момента мисли само за последния мач в групата с Вихрен. „Горд съм с моите момчета. Имахме много трудни моменти, но издържахме и доказахме, че сме силен отбор. Надявам се да задържим в отбора Емил Гъргоров и Кирил Котев. Отборът се събира за подготовка на 18 юни, предстоят ни два лагера в България, вече са договорени контролни срещи със силни отбори, една от които ще бъде с Ботев Пд“, уточни Илиев.

Голмайсторът на тима Петко Петков благодари на своите съотборници, че със своята игра са доказали, че са най-добрия отбор в Югозападната група на Трета лига и се надява да продължат победната серия  и във Втора лига.