Клаудиу Кешерю: Когато играем добре, няма кой да ни спре

Клаудиу Кешерю: Когато играем добре, няма кой да ни спре

На специална церемония в Пресклуб „Бългрия“ нападателят  на Лудогорец Клаудиу Кешерю получи наградите си за най-добър футболист и голмайстор за сезон 2017/2018 г. в Първа професионална лига в анкетата „Футболист на футболистите“, организирана от Асоциацията на българските футболисти. Президентът на АБФ Дончо Донев му връчи наградата за голмайстор на шампионата, а директорът на ИНСАТ Павел Николов – за най-добър футболист според статистиката на института. Николов посочи, че румънският голмайстор  има 290 точки, като е изиграл 30 мача в елита, в които е вкарал  26 гола и има 8 асистенции. Участвал е в 44 голови атаки на Лудогорец, отправил е  110 удара към вратата на съперника, от които 62 точни. Зад него останаха Фернандо Каранга и Педро Еуженио.

Кешерю заяви, че е много доволен от наградите, които получава, заяви, че иска да остане да играе в Лудогорец и се надява отборът да се представи добре в Шампионската лига.

“Тук съм и искам да остана – имам договор за още 2 години. Въпреки това във футбола никога не се знае какво може да се случи.Това бе най-силният ми сезон в Лудогорец. Радвам се за тези награди, която получавам. Новият формат на Шампионската лига е сложен и не знаем докъде може да стигнем. Като отбор сме показали, че когато играем добре, няма кой да ни спре. Ние сме като влак, пред, който няма пречки, като камион, който не се спира пред нищо.  Играем и за другите български отбори. Колкото по-напред се класираме, толкова повече български отбори ще играят в Европа. По-добре е да са повече от 3 отбора, за да гледаме повече тимове от страната в евротурнирите. Борим се коефициентът на страната да се вдига. Играейки в Европа и другите български отбори  ще стават по-силни, а от там и класата на първенство ще се повиши”, заключи Кешерю.