Георги Петков: „Защитавам цветовете на Славия и ще помагам колкото мога“

Георги Петков: „Защитавам цветовете на Славия и ще помагам колкото мога“

„Постоянство ни  е нужно“, заяви фамозният вратар

Вратарят на ПФК Славия Георги Петков днес получи в Пресклуб „България“ наградите за отбор и футболист на май. Стражът, който стана героя на мача за Купата, заслужи малката златна топка след категоричния вот на спортните редакции – 19 от 20 гласа. Стилната статуетка с богинята на Победата Нике влезе ще краси витрината на белия клуб след като 14 медии го класираха на първо място. С 4 гласа е 7-кратният шампион на страната Лудогорец, следван от шампиона по баскетбол Левски Лукойл с 2 гласа.

Георги Петков е оптимист за утрешната битка на своя отбор срещу Лудогорец за Суперкупата, въпреки високата класа на разградския тим. Напълно възможно е да се повтори историята с Купата – Левски беше абсолютен фаворит, но загуби, убеден е футболистът на м. май. Освен това, фаворизирането на дадени отбори е грешно и Световното първенство го доказва – колоси като Германия и Испания отпаднаха рано, смята вратарят на Славия.

„Успехът при нас идва, защото нямаме звезди. Имаме добър колектив с млади момчета“, добави Г. Петков. „ Все пак срещу Левски не съм играл сам“, скромно оцени вратарят своя принос за големия трофей.  Да си герой за мен означава да не губя, призна вратарят на Славия.

Петков напомни, че 10 години е играл на Герена и сега, когато може, посещава мачове на Левски.  Кариерата му на професионалист след това е свързана с белия клуб: „Защитавам цветовете на Славия и ще помагам колкото мога“, отсече стражът. Той ще продължи да пази вратата докато треньорът го иска. Не си е поставил граница във времето за сбогуване с активната състезателна дейност.

„Постоянство ни е нужно“ – така опитният играч вижда основния проблем в своя отбор . Това ще е от ключово значение и за представянето на Славия в Лига Европа. Първият съперник в турнира е здрав, физически силен отбор, каза още Г. Петков.  „Все още не сме на 100 процента готови“, коментира стражът на белите предсезонната подготовка. Някои футболисти се разделиха с отбора, попълненията са юноши.