Росен Кирилов: „Очаквам Витоша /Бистрица/ да се утвърди в Първа лига

Росен Кирилов: „Очаквам Витоша /Бистрица/ да се утвърди в Първа лига

Витоша /Бистрица/ бе първият отбор, който гостува  в поредицата на Пресклуб „България“ за представяне на отборите в новия шампионат в професионалния футбол.  Витоша ще открие първенството  в Първа лига на 20 юли като приеме на своя стадион Дунав /Рс/.

Новият старши треньор на отбора Росен Кирилов заяви пред репортерите, че на първо място иска да промени мисленето на футболистите – да играят с повече самочувствие и да излизат  за победа във всеки мач.

„Подготовката на отбора върви по план. Лагерът в Тетевен премина при чудесни условия, изиграхме няколко контролни мача, предстоят ни още два и очакаме началото на шампионата на 20 юли. Имаме четирима нови играчи, като целта ни бе да подмладим отбора: Георги Купенов, Наско Милев, Ивайло Тодоров и Ивайло Климентов. Имаме още едно ново попълнение, което ще обявим тези дни”, коментира Кирилов, който замени Костадин Ангелов и допълни: Има какво да подобряваме в играта – и в защита, и в нападение, надявам се да се утвърдим в Първа лига и да покажем, че без големи трансфери и скъпи чужденци, а само с български футболисти може да се постигат добри резултати и успехи.“

Помощник-треньорът на отбора Николай Христозов поясни, че благодарение на Росен Кирилов бързо навлиза в новата си длъжност и все по-успешно изпълнява своите задължения.

„Миналият сезон дълго чакахме първата победа. Мисля, че през този шампионат доста по-рано ще спечелим мач и победите ще бъдат няколко. Отборът е подготвен много добре, няма контузени футболисти, очаквам да покажем развитие и да се представим много по-добре от миналия шампионат“.

Защитникът Радко Мутафчийски  каза, че е радостен от факта, че ядрото на отбора се е запазило. „Вече имаме повече опит и самочувствие, ще играем за победа срещу всеки отбор“.

Нападателят на тима Стефан Христов бе категоричен, че Витоша ще спечели още първия си мач през новия сезон. „Всички вложихме максимум усилия по време на подготовката, убеден съм, че през новия шампионат ще играем много по-добре и ще спечелим повече мачове“.